Як вберегтися від теплового удару: поради учасникам дорожнього руху

Як вберегтися від теплового удару: поради учасникам дорожнього руху

26.05.14 10:09 0 751
У спекотні дні всім учасникам дорожнього руху потрібно бути вкрай обережними. Насамперед, це стосується водіїв, адже саме від них залежить безпека пасажирів та пішоходів.

Люди, які хворіють на серцеві недуги чи мають проблеми із тиском, повинні ретельно стежити за станом свого здоров’я, адже у спеку зростає ризик серцевого нападу чи загострення гіпертонічної хвороби. Тож обов’язково подбайте, аби необхідні ліки були завжди під рукою!

Відповідно до Правил дорожнього руху, водієві забороняється керувати транспортним засобом у хворобливому чи втомленому стані. Тому якщо ви нездужаєте, - обов’язково відкладіть поїздку на потім, не ризикуйте власною безпекою!

Аби вберегтися від теплового удару, в автомобілі слід створити сприятливі умови – подбати про вентиляцію, стежити за температурою у салоні.

Не забудьте і про аптечку, яка має бути в укомплектованому стані.

Якщо у дорозі водію чи пасажирам стало погано: виникла нудота або запаморочення, не ігноруйте ці тривожні сигнали, адже вони можуть свідчити про тепловий удар. У такому випадку необхідно обов’язково зупинитися, вийти на свіже повітря, накласти мокру пов’язку на голову, випити прохолодної рідини. Якщо ці заходи не допомагають, тоді слід невідкладно звернутися за медичною допомогою.

Ризикують отримати сонячний удар і перехожі. Тому їм також необхідно бути надзвичайно обережними. Особливої уваги потребують маленькі діти та люди похилого віку.

У спеку пішоходам потрібно одягати головний убір світлого кольору, який не перешкоджатиме кругозору, а також мати із собою пляшечку негазованої води.

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ