У Львівській області у м.Самборі відбувся щорічний міський конкурс кулінарного мистецтва

У Львівській області у м.Самборі відбувся щорічний міський конкурс кулінарного мистецтва

26.05.14 16:48 0 851
З метою провадження політики, спрямованої на відродження національних страв і рецептів, підняття професійного рівня кращих працівників закладів ресторанного господарства, 22.05.2014 у м.Самборі відбувся щорічний міський конкурс кулінарного мистецтва.

Організатор заходу: виконавчий комітет Самбірської міської ради за участю працівників департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської облдержадміністрації.

Конкурс проходив у двох номінаціях: «Кращий кухар-2014» та «Кращий кондитер – 2014». У заході взяло участь 8 підприємств ресторанного господарства міста Самбора .

Кращі кухарі та кондитери змагалися між собою, презентуючи на конкурсних столах розмаїття вишуканих страв та ділились рецептами їх приготування.

З вітальним словом до учасників звернулись перший заступник міського голови – голова журі конкурсу Іван Лопушанський та начальник відділу економіки сфери послуг, громадського харчування, соціальної інфраструктури та виставкової діяльності департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської облдержадміністрації Віра Дупелич.

В процесі оцінювання конкурсантів враховувались складність та правильність професійного приготування страв, легкість засвоювання їжі, демонстрація учасниками дегустаційного зразка.

Кухарі представили на розсуд журі та глядачів страви української та європейської кухні: «Бограч», порося запечене, книдлі з грибами, карківка з запеченими яблуками, свинина запечена в гарбузі, баранина по-домашньому, лосось під ікорним соусом, форель запечена зі шпинатом та кедровими горішками.

У номінації «Кращий кухар-2014» почесне І місце розділили кафе «Смерекова хата» та клуб-ресторан «Ейва», ІІ місце здобуло кафе «Романтик» , ІІІ дісталося кафе «Родинне».

У номінації «Кращий кондитер 2014» перемогу здобуло кафе «Манго», ІІ місце – ВП «Самбірський хлібокомбінат».

Учасників міського фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва було нагороджено грамотами Самбірського міського голови та цінними подарунками.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ