Віталій Ярема: Уряд зробив все, щоб вибори пройшли демократично та безпечно, а їх результати відповідали волевиявленню громадян

Віталій Ярема: Уряд зробив все, щоб вибори пройшли демократично та безпечно, а їх результати відповідали волевиявленню громадян

27.05.14 11:33 0 654
Перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема наголосив, що вибори в Україні пройшли демократично та безпечно. Про це урядовець заявив під час брифінгу у Будинку Уряду в неділю, 25 травня.

«Остаточні висновки та оцінки з приводу проведення виборів найближчим часом дасть Центральна виборча комісія та міжнародні спостерігачі, але вже зараз можна сказати, що Уряд України зробив усе для забезпечення законності, правопорядку і можливості проведення виборів у всіх областях України», - сказав він. «Ми усвідомлювали, що в окремих місцях зробити це буде складно, але таких місць небагато і загалом це не вплине на результати виборів», - додав В.Ярема.

Говорячи про перебіг голосування та стан правопорядку, Віталій Ярема зазначив, що це перші вибори в історії України, на яких до органів прокуратури не надходили скарги та заяви на застосування адмінресурсу.

Він відзначив, що протягом дня правоохоронними органами було зафіксовано ряд незначних порушень. Так, за інформацією МВС, до органів внутрішніх справ надійшло 112 повідомлень про кримінальні, адміністративні правопорушення та інші події, пов'язані з виборчим процесом. В.Ярема наголосив, що це набагато менше, ніж на виборах Президента у 2010 році (тоді в день першого туру голосування було зафіксовано 216 повідомлень про кримінальні, адміністративні правопорушення).

Приводячи конкретні приклади, урядовець відзначив ряд подій, пов'язаних з пошкодженням приміщень або майна виборчих комісій, захопленням невідомими особами майна виборчих дільниць, списків виборців, печаток, скриньок для голосування тощо, вчинення хуліганських дій відносно членів виборчої дільниці. Всі ці події здебільшого відбувалися у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Призначено прокурорів ...
Наступна новина: На Тернопіллі потрібно ...

КОМЕНТАРІ