Юннати Хмельниччини відзначили Міжнародний день біологічного різноманіття

Юннати Хмельниччини відзначили Міжнародний день біологічного різноманіття

27.05.14 09:09 0 695
Минулого четверга фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької області, юннати та педагоги-натуралісти профільних позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів Хмельниччини відзначили Міжнародний день біологічного різноманіття.

Для юних природолюбів Хмельницького ОЕНЦУМ педагогічними працівниками закладу спільно з працівниками Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації проведені ряд цікавих еколого-натуралістичних заходів, в тому числі круглого столу, приурочених Міжнародному дню біологічного різноманіття та історії започаткування його відзначення.

Проводились екскурсії екологічною стежкою, де діти знайомилися з видовою різноманітністю рослин нашої місцевості, зустрічі з фахівцями природоохоронної та природозаповідної справи, виставка-презентація дитячих творчих робіт (малюнки, фото, поробки з природних матеріалів), презентація природничо-краєзнавчої літератури, круглий стіл і перегляд відео- та слайдофільмів на природоохоронну тематику.

На полях навчально-дослідної земельної ділянки юні дослідники проводили фенологічні спостереження і практичний догляд за рослинами колекційної ділянки, шкілки, ягідника та ділянки лікарських рослин, детальніше знайомлячись з біологічним різноманіттям нашої місцевості і основними факторами, які впливають на нього.

З цікавістю діти спілкувалися з фахівцями департаменту, які познайомили їх зі станом біологічного різноманіття рослин і тварин у нашому регіоні та діяльністю, спрямованою на його покращення.

На завершення заходу відбувся перегляд юннатами тематичного відеофільму про біорізноманіття Полонського лісництва – фіналіста обласного етапу Всеукраїнського фестивалю «В об’єктиві натураліста», створеного юними природолюбами в Понінківському НВК.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі на ...

КОМЕНТАРІ