Спостерігачі: На Донеччині та в Криму журналісти зазнають фізичного тиску

Спостерігачі: На Донеччині та в Криму журналісти зазнають фізичного тиску

27.05.14 10:17 0 640
Третій тиждень поспіль журналісти на Донеччині зазнають найбільшого тиску. Зафіксовано вісім випадків фізичної агресії проти працівників ЗМІ.

Про це йдеться у повідомленні проекту «Мережа медіа-спостерігачів», який виконує ІМІ за підтримки Freedom House та МЗС Норвегії, поширеному 26 травня.

Терористи двічі обстріляли телевежу поблизу Слов’янська (Донецька обл.), де розташована ретрансляційна станція. Під час зйомок сюжету був обстріляний вертоліт із журналістами ТРК «Донбасс». Озброєні представники самопроголошеної Донецької народної республіки захопили машину з частиною тиражу інформаційного бюлетеня Незалежної профспілки гірників Донбасу «По-Горняцки». В Артемівську прихильники Донецької народної республіки захопили міськраду та перешкоджали журналістам. До редакції «Громадського телебачення Донеччини» надійшли погрози фізичної розправи від невідомого. Двоє маріупольських журналістів заявляють про погрози і мають намір залишити місто через небезпеку.

Окрім того, здійснюються постійні вимкнення українських телеканалів та радіостанцій. Так, у Донецьку з невідомих причин з ефіру зникли майже всі українські радіостанції.

В Криму журналісти постійно зазнають фізичного тиску.

У Сімферополі було арештовано журналіста Османа Пашаєва. У зв’язку з небезпекою він був змушений покинути півострів. ФСБ затримала в Криму кореспондента польської «Газети Виборчої». Російський ОМОН затримав оператора проекту «Реальність» Артура Морякова, який висвітлював жалобні акції кримських татар на 70-і роковини депортації. У Сімферополі кримська «самооборона» побила та затримала кореспондента російського телеканалу «Дождь» Петра Рузанова.

У Вінниці редактору та фотокореспонденту сайту «Вінниця інфо» в офісі партії «Батьківщини» партійні активісти перешкоджали зйомці та вимагали видалити відзнятий матеріал. Голова РДА Іван Демихін (представник ВО «Батьківщина») провів бесіду з редактором газети «Липовецькі вісті» через оду з критичних статей.

У Рівному напали на журналістку телеканалу «Інтер» Інну Білецьку під час віче щодо призначення начальника УМВС у Рівненській області.

У Херсоні намагалися відібрати камеру у журналістки КВУ Катерини Пономаренко в приміщенні на територіальної виборчої комісії.

Були здійсненні хакерські атаки на луганський сайт «Луганськ. Коментарі» та буковинський сайт «Букньюз».

Росія обмежила на своїй території доступ до миколаївського інтернет-видання «Преступности.НЕТ» через опубліковану на сайті видання інформацію про те, що росіяни готуються до масових протестів 18 травня у Москві проти політики Володимира Путіна.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 31 травня у Тернополі – ...
Наступна новина: В області відбудеться ...

КОМЕНТАРІ