ЄС надав понад 1 млн євро на навчання ІТ-студентів у Львівській політехніці

ЄС надав понад 1 млн євро на навчання ІТ-студентів у Львівській політехніці

27.05.14 13:51 0 670
У Львівській політехніці обговорили виконання Темпус-проекту з питань удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів.

Про це 26 травня передає прес-служба університету.

Регіональний семінар з цієї проблематики відкрив проректор Львівської політехніки, завідувач кафедри програмного забезпечення доктор технічних наук Дмитро Федасюк. Він зазначив, що ІТ-галузь є для України проривною, яка останнім часом бурхливо розвивається. Про це свідчить і зростаюча кількість студентів, котрі освоюють фах з інформаційних технологій, і збільшення попиту на таких фахівців на ринку праці, і створення нових компаній у цій галузі.

Проект Темпус, яким опікується Євросоюз, передбачає поєднання академічних програм, наукових досліджень і ІТ-бізнесу. Партнерами проекту є Харківський національний університет радіоелектроніки (координатор з української сторони), Львівська політехніка, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Вінницький національний технічний університет, Одеський національний технічний університет, Міністерство освіти і науки України, КБ «Південне», а також низка провідних університетів Європи, зокрема, університет Оксфорда.

Цей проект започаткований у жовтні 2012 року і завершиться у жовтні 2015 року. Відповідна комісія Євросоюзу виділила на його реалізацію 1 мільйон 153 тисячі євро. Як повідомив Дмитро Федасюк, Львівська політехніка вже отримала у рамках реалізації проекту два сервери, мережеве обладнання, ноутбуки. Триває розробка нових навчальних курсів, методичного забезпечення з інноваційної і підприємницької діяльності студентів, магістерського стандарту з програмної інженерії, створення тематичного віртуального середовища. У цьому порталі студенти зможуть розмістити свої конкурсні проекти. За результатами конкурсу 70 студентів з України візьмуть участь у стажуванні в провідних ІТ-компаніях європейських країн. Під час семінару його учасники ознайомилися із сучасним станом підготовки інноваторів. Дізналися, як сприймають реалізацію проекту студенти, розглянули основні моделі взаємодії університетів, ІТ-компаній та інших зацікавлених сторін.

Своє бачення цієї проблематики висловили підприємець та інвестор Ярослав Максимович, засновник Lviv StartUp Club Ростислав Чайка, бізнес-тренер, керівник проектів Агенції європейських інновацій Іван Кульчицький.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі з початку ...
Наступна новина: Луцьк: відкрилася виставка ...

КОМЕНТАРІ