У львівському парку пройде вечір читання поезії авторів початку ХХ ст.

У львівському парку пройде вечір читання поезії авторів початку ХХ ст.

27.05.14 08:38 0 634
29 травня з 20.30 до 21.30 години у сквері, що за костелом св. Антонія на вулиці Личаківській, 49а відбудеться творчий вечір «Текст – поезія – зображення – простір. LEMBERG/LWOW/ЛЬВІВ: мистецьке середовище – тяглість і розриви», який пройде в рамках ХІІ Міжнародної наукової конференції «Львів/ LWOW /LEMBERG як міські простори: уявлення, досвід, практики».

Про це 26 травня передає прес-служба ЛМР.

Як зазначили організатори, ідея творчого заходу – організувати вечір читання поезії львівського літературного середовища першої половини ХХ століття в публічному просторі міста. Посеред скверу буде створена тогочасна атмосфера кімнати з елементами інтер’єру. Мета заходу – надати публічному простору нового значення і з допомогою метафори поєднати такі речі як подорож, історія та мистецтво. У відкритому просторі міста буде створено діалог сьогодення з минулим, наповнюючи сквер текстами львів’ян, які залишили вагомий слід у літературі міжвоєнного Львова.

В рамках заходу відбудуться читання творів українських, польських та єврейських авторів того часу: Дебори Фогель, Збігнєва Херберта, Адама Загаєвського, Богдана-Ігоря Антонича. Перші двоє вказаних літераторів мешкали поруч зі сквером, а Збігнєв Херберт був хрещений у костелі св. Антонія.

Захід відбудеться за ініціативи Центру міської історії Центральносхідної Європи та за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Львові та Львівської міської ради.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ