Найголовніше питання – це українсько-російські відносини – Ігор Чубайс

Найголовніше питання – це українсько-російські відносини – Ігор Чубайс

27.05.14 12:50 0 733
Обрання нового президента важливий крок не тільки для України, а й для Росії, вважає російський філософ і політолог Ігор Чубайс. Про це він заявив в ефірі інтернет-марафону Радіо Свобода. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Вибори – це дуже важлива подія. Важлива не тільки для України, але і для Росії. Щодо конкретних кроків Порошенка, то взагалі контакти з Росією, з Кремлем всіх травмують, бо вони непередбачувані. Домовленості порушуються. Але я сподіваюсь, що Порошенкові вдасться вирівняти ситуацію і знайти якесь рішення», – зазначив філософ Ігор Чубайс, брат відомого російського політика Анатолія Чубайса.

На думку Чубайса, слід розуміти, що газове питання – це проблема не тільки для України, яка його споживає і купує, а й для Росії, яка його продає.

З Ігорем Чубайсом згоден директор центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук Віктор Міроненко. За його словами, новообраному президентові доведеться вирішувати багато різноманітних і складних питань.

«Мене трошки здивував результат виборів. Зокрема, розрив між Петром Порошенком і Юлією Тимошенко. Я радий, що в України все ж таки буде президент – вибори відбулися з великою активністю виборців. Але, з іншого боку, я не уявляю досить ясно позиції переможця, його економічні уподобання, що стосується внутрішньої та зовнішньої політики. Він має багато чого робити і в вирішенні конфлікту в східній Україні, і в стосунках із Росією. Треба підписувати другу частину угоди з ЄС… Тобто порядок денний відомий, але що конкретно буде робити новий президент, подивимося», – сказав в ефірі Радіо Свобода Віктор Міроненко.

На думку обох експертів, Росії й Україні рано чи пізно доведеться шукати шляхи до досягнення взаємовигідного існування.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: ЖКП „Покровське”: на ...

КОМЕНТАРІ