Волинська Держфінінспекція забезпечила відшкодування і поновлення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 9,6 млн грн

Волинська Держфінінспекція забезпечила відшкодування і поновлення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 9,6 млн грн

27.05.14 16:31 0 708
У січні-травні ц.р у сфері державних закупівель попереджено порушень на суму 11,3 млн грн. За результатами проведеного моніторингу відмінено 16 процедур закупівлі на 9,7 млн грн. Про це повідомив на сьогоднішній оперативній нараді начальник державної фінансової інспекції в області Анатолій Омельчук, інформуючи про стан фінансово-бюджетної дисципліни на підприємствах, в установах та організаціях області за результатами роботи у січні – травні 2014 року.

За словами Анатолія Омельчука, упродовж квітня-травня поточного року Держфінінспекцією в області здійснено 470 контрольних заходів, в тому числі 417 - на виконання постанови Кабміну № 65 “Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету”, під час яких перевірялася достовірність обсягів кредиторської заборгованості розпорядників та одержувачів коштів державного та місцевих бюджетів.

За результатами перевірок виявлено низку порушень, які призвели до втрат ресурсів на 12,5 млн грн. “Ця сума, у порівнянні зі звітним періодом минулого року, зросла майже в двічі”, - повідомив він.

“На 20 об’єктах також встановлені факти непідтвердження кредиторської заборгованості на загальну суму понад 2 млн грн”, - зауважив Анатолій Омельчук.

Окрім того, Держфінінспекцією в області за вказаний період забезпечено відшкодування і поновлення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 9,6 млн грн. До правоохоронних органів передано 17 матеріалів контрольних заходів. За матеріалами перевірок також розпочато 9 досудових розслідувань.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, як тривають перевірки об'єктів, роботи на яких фінансуються з бюджетів усіх рівнів. Адже відповідно до урядової постанови №65, кошти будуть надходити лише після перевірок дотримання вимог законодавства та відсутності зловживань. Як повідомив Анатолій Омельчук, наразі ревізії лише розпочинаються, результати будуть оприлюднені.

Відтак, Григорій Пустовіт наголосив, що фахівці Фінінспекції мусять прискіпливо перевіряти кожен документ. “Жодне порушення не повинно пройти поза увагою. Недобросовісні чиновники мають нести відповідальність, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Два шляхи ...

КОМЕНТАРІ