В Закарпатській області рятувальники застерігають, як не стати жертвою водного відпочинку

В Закарпатській області рятувальники застерігають, як не стати жертвою водного відпочинку

27.05.14 08:02 0 616
В Управлінні ДСНС України у Закарпатській області звертають увагу громадян на дотримання правил поведінки на водних об’єктах. Тільки в поточному році на закарпатських водоймах вже загинуло 6 людей. За правило, трагічні випадки стаються з вини самих відпочиваючих.

Щоб цього не сталося, необхідно дотримуватися елементарних правил поведінки, а саме: купайтеся лише в добре знайомих або спеціально відведених місцях. Якщо ж ви будете купатись у незнайомому місці, попередньо обстежте дно і заходьте у воду поступово. Не переоцінюйте свої сили, не запливайте далеко від берега. Не стрибайте у воду з круч, мостів і інших високих місць. Не варто купатися поодинці біля крутих обривистих і зарослих рослинністю берегів.

Не пустуйте на воді, особливо з тими, хто погано плаває. Тривале купання спричиняє переохолодження організму і судоми. Відчувши навіть легку лихоманку, негайно вийдіть на берег. Не входьте у воду відразу після сонячних ванн або розігрітим після рухливих ігор: від різкої зміни температури можна втратити свідомість. Не купайтеся в нетверезому стані.

Потрапивши в сильну течію, випливайте під кутом до її напрямку. Якщо ви не вмієте плавати і перебуваєте у воді самі, не заходьте глибше пояса. Не залишайте дітей без нагляду, не дозволяйте їм відпливати далеко від вас і слідкуйте за тим, щоб надувні предмети, на яких плаває ваша дитина, не пропускали повітря. Остерігайтесь річок, які мають сильні течії.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: 27 травня у світі ...

КОМЕНТАРІ