За тиждень на Львівщині виявили понад 60 нетверезих водіїв

За тиждень на Львівщині виявили понад 60 нетверезих водіїв

27.05.14 15:13 0 1089
Протягом минулого тижня працівники Державтоінспекції Львівщини виявили більш ніж 60 водіїв, які були за кермом напідпитку. Найбільше таких порушень правоохоронці викрили у неділю.

За статистикою, близько 10% усіх дорожньо-транспортних пригод із постраждалими трапляється саме з вини нетверезих водіїв. Тільки за чотири місяці в області сталося 65 таких автопригод.

Правоохоронці нагадують: вживання алкоголю не лише вкрай негативно впливає на організм, але й суттєво знижує увагу, сповільнює швидкість реакції та здатність об’єктивно оцінювати дорожню ситуацію. Тож, сідаючи за кермо «під шафе», ви наражаєте на небезпеку не лише себе, але й оточуючих!

За керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння передбачено чималий штраф – від 3400 до 5950 гривень, або ж адміністративний арешт - від семи до десяти діб. Порушника також можуть позбавити права керування на строк від одного до двох років.

За повторне протягом року керування автомобілем напідпитку водія очікує ще суворіше покарання. Суд може позбавити порушника права керування транспортними засобами на термін від двох до трьох років (з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого) або ж призначити йому адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб.

Тож, закликаємо водіїв бути відповідальними та за жодних обставин не сідати за кермо у стані сп’яніння!

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ