З 1 червня на Житомирщині розпочнуть роботу перші оздоровчі табори

З 1 червня на Житомирщині розпочнуть роботу перші оздоровчі табори

27.05.14 10:20 0 658
Під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Ірини Супрун відбулося засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року. Ірина Анатоліївна наголосила на тому, що питання оздоровлення та відпочинку дітей перебуває на контролі голови облдержадміністрації та профільних центральних органів виконавчої влади. Саме тому вона закликала керівників оздоровчих закладів регіону відповідально поставитися до належної організації роботи закладів з метою виконання усіх вимог і нормативів.

Заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк звернув увагу на те, що заклади області фактично вийшли на фінішну пряму в напрямку підготовки до оздоровчого сезону. За його словами, вже наступного тижня свою роботу розпочнуть дитячий оздоровчий заклад «Супутник» (1 червня), Любарський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Світанок» (3 червня), оздоровчий заклад санаторного типу на базі санаторію «Кам’яний брід» у Баранівському районі (4 червня), а також дитячий оздоровчий заклад «Чайка» (4 червня). Усі вони працюватимуть у чотири зміни. Олександр Миколайович наголосив на тому, що жодні компроміси та поступки не передбачені, якщо табори не готові до гарантування безпечних умов для перебування дітей.

Олександр Антонюк розповів про те, що в області існує кілька можливостей для того, аби батьки відправили своїх дітей на відпочинок протягом літніх канікул. В першу чергу, це кошти обласного бюджету, яких цього року передбачено в сумі 6 млн. грн., що на 2 млн. грн. більше, ніж у 2013 році. Середня вартість путівки в області становить 2350 грн. і вона є найнижчою в державі. Окрім цього, другим джерелом є путівки фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яких планується придбати на суму понад 7 млн. грн. А також є можливість отримати 85 путівок за кошти державного бюджету, які розраховані лише на дітей, чиї батьки працюють в агропромисловому комплексі та в соціальній сфері села.

За рахунок коштів державного бюджету діти зможуть відпочити у таборі «Молода гвардія» в Одеській області. Олександр Антонюк звернув увагу на те, що незважаючи на хвилювання батьків, керівництво цього закладу та влада регіону гарантують там цілковиту безпеку для перебування дітей. При цьому, як зазначив посадовець, за кошти обласного бюджету будуть забезпечені відпочинком і оздоровленням пільгові категорії дітей та обдаровані школярі. Окрім цього, є наміри оздоровити дітей, що переїхали з Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, і дітей, чиї батьки беруть участь в антитерористичній операції на Сході України

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В області відбудеться ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ