В Чернівецькій області внаслідок необережного поводження на воді загинула людина

В Чернівецькій області внаслідок необережного поводження на воді загинула людина

28.05.14 10:03 0 703
26 травня троє чоловіків відпочивали поблизу приватного ставка у селі Великий Кучурів Сторожинецького району. Через деякий час вони вирішили скупатися. Раптом під час купання один із чоловіків, житель Чернівців 1983 року народження, зник під водою. Двоє інших відпочивальників не відразу зрозуміли, що сталося, а коли помітили, то кинулися на допомогу, проте допомогти чоловікові не змогли. Після цього вони зателефонували на спецлінію 101. Водолази Чернівецької міської рятувальної станції та рятувальники, які прибули на місце події, провели пошукові роботи та підняли тіло загиблого на поверхню, після чого його було направлено в СМЕ обласного центру.

Це перший випадок загибелі людини на водоймі у 2014 році, який трапився за декілька днів після офіційного відкриття купального сезону, який був оголошений 23 травня. У 2013 році на цей період вже 4 людини загинули через необережне поводження на воді. Тепла погода, яка встановилася у Чернівецькій області, сприяє відпочинку громадян поблизу водоймищ, однак нехтування елементарними правилами безпеки може призвести до трагедії.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам, що під час відпочинку на воді, слід дотримуватися правил безпеки, адже вода не пробачає помилок. Перш за все пам’ятайте, що купатися дозволено тільки в спеціально обладнаних місцях, поруч з якими постійно чергують рятувальники. Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Слід звернути увагу, що діти гинуть в тих випадках, коли поруч немає дорослих, які могли б допомогти. Тому батькам слід пам’ятати про це і слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку, адже їхня поведінка у воді непередбачувана. Не заходьте у воду у нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не пірнайте у воду з берега, гірки чи дерева.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку знову Борщівник
Наступна новина: Житомирщина увійшла до ...

КОМЕНТАРІ