У Волинській області у Любліні (Республіка Польща) прийнято Декларацію про відновлення водного шляху Е-40 на ділянці Дніпро-Вісла

У Волинській області у Любліні (Республіка Польща) прийнято Декларацію про відновлення водного шляху Е-40 на ділянці Дніпро-Вісла

28.05.14 12:58 0 671
Нещодавно у Любліні (Республіка Польща) прийнято Декларацію «Відновлення магістрального водного шляху E-40 на ділянці Дніпро - Вісла: від стратегії до планування». Волинь представляла делегація на чолі з заступником голови облдержадміністрації Миколою Собуцьким.

Документ підписали під час засідання робочих груп міжнародної Комісії з питань розвитку водотранспортного шляху України, Республік Білорусі та Польща. Учасники заходу обговорили економічні та екологічні питання, напрями збереження біо-екологічного балансу. При розробці Декларації враховувалась думка і позиція органів місцевого самоврядування та громадськості регіонів та територій.

Окрім того, в контексті євроінтеграційних процесів було презентовано й українські перспективи в освоєнні шляху Балтійського напрямку та можливості потенційної співпраці.

На зустрічі сторони підготували та узгодили остаточну редакцію технічного завдання для оголошення тендеру з розробки техніко-економічного обґрунтування відновлення магістрального водного шляху E-40 на ділянці Дніпро – Вісла та затвердили постійний склад Комісії і робочих груп.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький, наші сусіди-партнери за Програмою прикордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна неодноразово зазначали, наскільки стратегічними і важливими є запаси водних ресурсів і оптимальне управління ними.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький також висловив вдячність Генеральному Консулу Республіки Польща у Луцьку Беаті Бживчи за сприяння в організації робочого візиту волинської делегації до Любліна.

Наступна зустріч робочих груп міжнародної Комісії з питань розвитку водотранспортного шляху України та Республіки Польща відбудеться у Луцьку.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ