Лучани попрощалися з загиблими військовослужбовцями

Лучани попрощалися з загиблими військовослужбовцями

28.05.14 17:17 0 753
Тисячі лучан прийшли попрощатися із загиблими 22 травня під Волновахою на Донеччині військовослужбовцями. Ці мужні чоловіки виконували військовий обов’язок на східних рубежах нашої України та намагалися допомогти у забезпечені миру та нормальній життєдіяльності громадян. Однак, на світанку 22 травня терористи здійснили збройний напад на бійців 51- механізованої бригади, які зупинилися там для відпочинку.

У результаті бою загинуло 17 військовослужбовців. Четверо чоловіків були мешканцями нашого міста, зокрема, це: Дмитро Йовзик, Володимир Зарадюк, Віталій Махновець, Володимир Прокопчук.

У сьогоднішній теплий та сонячний день відбулося прощання із загиблими воїнами. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі та у Свято-Іллінському храмі відбулося відспівування хлопців.

Потому на Театральний майдан попрощатися з військовослужбовцями поряд із рідними та тисячами лучан прийшли міський голова Микола Романюк, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт та голова обласної ради Валентин Вітер, депутати обласної та міської рад. Тут відбулася громадянська панахида.

Міський голова Микола Романюк, звертаючись до присутніх, зазначив: «В цей день спільний біль та скорбота зібрали нас тут на центральному майдані міста – Театральному майдані.

Молоді лучани Володимир Зарадюк, Дмитро Йовзик, Віталій Махновець та Володимир Прокопчук віддали свої життя в ім’я збереження України, її територіальної цілісності та державності. Віднині ми в неоплатному боргу перед їх родинами. Ми вдячні цим мужнім молодим людям за їх короткий, але такий важливий для всіх нас життєвий шлях. Кожен з чотирьох героїв міг зробити ще багато доброго для своїх сімей, свого міста. Проте, доля склалась інакше. Вони віддали найцінніше – своє життя – Україні».

Микола Романюк від себе особисто, депутатів Луцької міської ради, виконавчого комітету, усіх лучан висловив слова співчуття рідним загиблих. «Напевно немає слів, якими можна було б втамувати біль у ваших серцях. Ми тут на портретах бачимо молодих хлопців, яких убили. Я вірю у те, що більше таке не повториться і ми спільно разом повинні багато чого зробити, аби захистити себе і збудувати сильну та міцну Україну. Бо тільки нам така країна необхідна», – зазначив він.

Також Микола Романюк попросив присутніх вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Співчуття рідним загиблих також висловили голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт та заступник Волинського обласного військового комісара, полковник Володимир Бондарук.

Під час прощання лучани не могли стримати сліз за загиблими - ще зовсім молодими хлопцями. Вони віддали своє життя за мир та спокій нашої України. Це справжні Герої, які загинули за краще майбутнє нашої країни, і ми повинні берегти в серцях пам’ять про них, пам’ятати заради чого вони склали голови.

Після завершення громадянської панахиди домовини з тілами загиблих перевезли на кладовища у селах Гаразджа та Кульчин, де вони й були захоронені.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Луцьке підприємство ...

КОМЕНТАРІ