У Волинській області євген Мельник разом з матерями та дружинами мобілізованих військовослужбовців зустрівся з керівництвом Міноборони

У Волинській області євген Мельник разом з матерями та дружинами мобілізованих військовослужбовців зустрівся з керівництвом Міноборони

28.05.14 13:27 0 780
26 травня 2014 року народний депутат України від ВО "Свобода" Євген Мельник разом із матерями та дружинами мобілізованих до 51-ї механізованої бригади військовослужбовців зустрівся з керівництвом Міністерства оборони.

Напередодні, 25 травня, у Володимирі-Волинському під час зустрічі з матерями та дружинами мобілізованих до 51-ї механізованої бригади військовослужбовців було домовлено, що Євген Мельник разом з ними у Міноборони озвучить проблеми мобілізованих. На зустрічі у Міністерстві оборони були присутні: ініціативна група жінок (8 осіб), заступник міністра оборони України – керівник апарату Петро Мехед, заступник міністра оборони Іван Руснак, перший заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-полковник Геннадій Воробйов.

Рідних військовослужбовців висловили суттєві зауваження до керівництва Міністерства оборони: це і непідготовленість військовослужбовців до несення служби у гарячих точках на сході країни; відсутність спеціяльних засобів захисту; скарги на некомпетентність деяких командирів 51-ї окремої механізованої бригади та генералів оперативного командування "Північ"; приховування фактів задіяння 51-ї бригади в АТО; низьке матеріяльне та медичне забезпечення мобілізованих; необхідність проведення перевірки усіх військкоматів у Волинській області на предмет проходження мобілізованими медичних комісій та перевірки військкоматами особових справ.

Керівництво Міноборони розповіло, що склад 51-ї ОМБ уже почали виводити на полігон Широкий лан у Миколаївській області й протягом тижня виведення триватиме. Мобілізованим буде надано необхідну медичну та психологічну допомогу. Обіцяють в оборонному відомстві створити робочу групу, представники якої будуть говорити з кожним солдатом, вивчатимуть їхні особові справи й мобілізованих, у яких склалися важкі сімейні обставини, переводитимуть на полігон у Рівне або у Володимир-Волинський. Також днями Міністерством оброни було закуплено 3 тисячі бронежилетів.

Щодо матеріяльного забезпечення, то мінімальна заплата має становити 2380 гривень. Тим, хто задіяний в АТО, мають виплачувати 15–20 тис. грн. і, відповідно до законодавства, їх прирівнюють до учасників бойових дій. Їхні списки має затверджувати Кабінет Міністрів, але зараз у комітетах Верховної Ради опрацьовують зміни до законодавства, щоби ці списки для більшої ефективності з мінімальними затратами часу затверджував кожний конкретний орган, як от Міноборони чи Державна прикордонна служба. Також у Міноборони пообіцяли підняти питання звільнення воєнкомів Нововолинська, Володимира-Волинського, Ковеля та Любомля.

Євген Мельник повідомив, що головною вимогою матерів і дружин мобілізованих військовослужбовців є демобілізація. Адже у зв'язку з тим, що 45-денний термін мобілізації військовослужбовців, мобілізованих до 51-ї Окремої механізованої бригади, вже добіг кінця, їх необхідно повернути у місце постійної дислокації у м. Володимир-Волинський, а наступну хвилю мобілізації проводити не з числа жителів Волині. Це дозволить провесті ротацію у Збройних Силах і зняти соціяльну напругу в низці районів Волинської області.

Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник Г.Воробйов пообіцяв ж доповісті про усі порушені на зустрічі проблеми начальнику Генерального штабу, зокрема і про прохання повернути 51-шу ОМБ у місце дислокації.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ