На Хмельниччині вартові державних рубежів відзначають професійне свято

На Хмельниччині вартові державних рубежів відзначають професійне свято

28.05.14 11:23 0 707
На території Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулися урочистості з нагоди Дня прикордонника та вшанування персоналу, який виконував завдання з охорони та оборони державного кордону України. Особовий склад, ветеранів, усіх, хто забезпечує недоторканість кордонів нашої держави, привітав голова облдержадміністрації Леонід Прус.

У своїй вітальній промові очільник краю наголосив, що вартові державних рубежів завжди були у великій повазі і шані в українського народу. А державна прикордонна служба стала важливою ланкою у системі зміцнення національної безпеки, захисту політичних, економічних та військових інтересів незалежної України.

«За всіх часів непорушність кордонів була однією з головних ознак могутності держави, її спроможності захистити свої національні інтереси, протистояти будь-яким посяганням на територіальну цілісність і суверенітет. На жаль, події останніх місяців не дають спокійно жити українцям та жителям нашого краю. кордони України стали однією з головних новин не лише українського інформаційного простору, а й світового. Якщо раніше 7 тисяч кілометрів української межі ми прагнули називати «кордонами дружби», то ситуація кардинально змінилася. На Східних рубежах країни не припиняються провокації, вже пролилася кров. Ні для кого в світі не є секретом, хто провокує ці жахливі дії. І винні в цьому не українці», - сказав Леонід Прус. Він подякував керівництву Національної академії Державної прикордонної служби та особисто ректору академії генерал-лейтенанту Валерію Райку за великий внесок у підготовку висококваліфікованих кадрів для Державної прикордонної служби України. « Із настанням загрозливого часу Національна академія стала не лише кузнею офіцерських кадрів завтрашнього дня, а й повноцінною бойовою одиницею, яка сповна працює на те, щоб захистити інтереси держави. Офіцери та курсанти, які зараз несуть службу на східному та південному напрямках нашої країни у складі мотоманеврених груп, мужньо і достойно виконують покладені на них завдання, демонструють високий бойовий дух та справжній героїзм», - сказав голова адміністрації. Від жителів Хмельниччини та усієї України він висловив прикордонникам слова вдячності за те, що вони є, що присвятили життя нелегкій прикордонній службі і забезпечують обороноздатність держави, оберігаючи недоторканість її кордонів.

«Переконаний, що ваше майбутнє буде щасливим і мирним, сповненим добрих задумів і цікавих справ. Щиро бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, благополуччя, життєвих гараздів, родинного миру і спокою. Нехай любов до України й людська шана надихають вас на нові звершення у благородній справі вірного служіння рідному народові», - побажав Леонід Іванович. Кращим з кращих представників професії він вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Поранений свободівець з ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ