На Хмельниччині рятувальники провели пожежно-тактичне навчання на автозаправній станції

На Хмельниччині рятувальники провели пожежно-тактичне навчання на автозаправній станції

28.05.14 10:34 0 611
Днями на автозаправній станції ТзОВ «Західенергоресурс» на вул.Промисловій, 1/6а, що у м. Нетішин пройшли пожежно-тактичні навчання, під час яких рятувальники 3-го Державного пожежно-рятувального загону ліквідували умовну пожежу нафтопродуктів, що виникла в наземному резервуарі ємністю 26 кв. м.

За сценарієм пожежа виникла внаслідок потрапляння блискавки в наземний резервуар. Стався вибух з подальшим викидом та розлиттям пального площею 100 кв. м.

Персонал станції одразу ж повідомив про подію пожежно-рятувальний підрозділ. До приїзду вогнеборців працівники автозаправного комплексу намагалися самостійно ліквідувати пожежу за допомогою порошкових вогнегасників, але вогонь поширився і сил самих працівників стало недостатньо. За лічені хвилини на місце події прибуло два відділення 8-ї державної пожежно-рятувальної частини по охороні м. Нетішин та відділення 7-ї державної пожежно-рятувальної частини по охороні ВП ХАЕС.

Рятувальники провели оперативне розгортання та подали піну з двох стволів ГПС-600 на захист заправних колонок від вогню. Співробітники ДСНС працювали в тепловідбивних костюмах.

Дані навчання були проведені з метою тренування і відпрацювання швидких, злагоджених дій персоналу АЗС і оперативної роботи підрозділів ДСНС.

Підсумовуючи результати проведених навчань керівництво автозаправної станції подякувало представникам Держслужби з надзвичайних ситуацій за надання фахових рекомендацій із забезпечення високого рівня пожежної безпеки на об’єктах підвищеної небезпеки та домовилися про подальшу співпрацю у галузі забезпечення безпеки населення та персоналу на території автозаправних комплексів.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ