В Івано-Франківську відзначили День Героїв

В Івано-Франківську відзначили День Героїв

28.05.14 09:39 0 612
23 травня 2014 року в Івано-Франківську за участю представників духовенства, обласної і міської влади, ветеранів визвольних змагань та громадськості міста біля пам’ятника засновнику ОУН Євгену Коновальцю відбулось урочисте віче з нагоди відзначення Дня Героїв. Всечесні отці відслужили панахиду за усіма, хто віддав життя за волю і незалежність України, героями Небесної сотні, а також полеглими у боротьбі проти російської агресії на Сході країни. Хвилиною мовчання та покладанням вінків до пам’ятника полковнику Євгену Коновальцю, річниця загибелі якого припадає саме на 23 травня, учасники заходу звершили поминання героїв України минулих епох та сьогодення.

Перед присутніми на віче виступили: міський голова Віктор Анушкевичус, секретар міської ради Микола Вітенко, голова Івано-Франківської ОДА Андрій Троценко, голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдан Борович, отець Михайло Дудар, який на Майдані у Києві проводжав в останню путь Героїв Небесної Сотні, директор Центру Національного Відродження ім.С.Бандери Василь Попович та активіст Євро майдану в Івано-Франківську Василь Абрамів. Так, у своєму виступі міський голова Віктор Анушкевичус, порівнюючи минуле України та події, які мають місце на Сході нашої держави, висловив переконання, що зараз «нам бракує Євгена Коновальця з його рішучістю, з його патріотизмом, з його жертовністю і з його прекрасним знанням військової справи – якби він жив, то антитерористична операція на сході України давно була б завершена і жодного сліду від сепаратистів, терористів, російських диверсантів на українській землі не було б».

В рамках відзначення Дня Героїв у нашому місті також з пошаною згадували про героїв Крут, Степана Бандеру, Ольгу Бессараб, Василя Біласа, Дмитра Данилишина, Юліана Головінського, В’ячеслава Чорновола, Василя Стуса, Георгія Гонгадзе, Сергія Нігояна, Романа Гурика та багатьох інших. До пам’ятників та могил героїв здійснено покладання вінків і квітів.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У міській раді хвилиною ...
Наступна новина: Львівщина вшанує ...

КОМЕНТАРІ