Ірина Сех звернулась до Віце-прем’єра щодо реалізації на Львівщині унікального проекту – забезпечення доступним житлом громадян на умовах пільгового іпотечного кредитування

Ірина Сех звернулась до Віце-прем’єра щодо реалізації на Львівщині унікального проекту – забезпечення доступним житлом громадян на умовах пільгового іпотечного кредитування

28.05.14 11:56 0 657
Щодо реалізації програми іпотечного кредитування голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех звернулась до Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана.

У листі йдеться про те, що відповідно до урядової постанови від 25.04.2012 року №343 у Львівській області реалізується Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

У рамках цієї програми у 2013 році на Львівщині стартував пілотний проект щодо будівництва 10-поверхового житлового будинку ДТГО «Львівська залізниця» на 90 квартир площею 5892,62 м2. на вул. Калнишевського, 3, відповідно до якого вже укладено 25 угод про надання часткової компенсації відсотків за пільговими кредитами.

Особливістю цього проекту є те, що всі квартири у будинку передбачені як доступне житло для громадян, що отримують пільгові іпотечні кредити шляхом компенсації величини відсоткової ставки з 16% до 3%. На відміну від інших об’єктів-учасників програми, проектом не передбачено інвестування будівництва з інших джерел, що дозволило б завершити об’єкт без державної підтримки.

На з огляду на низьку ціну вартості житла (5608 грн.за м2), залучити інвесторів для його завершення практично неможливо. Окрім того, ДТГО «Львівська залізниця» визначено усіх 90 учасників пілотного проекту, які отримали право брати участь у ньому на підставі оцінки платоспроможності та інших умов, визначених колективом підприємства. Таким чином, 25 учасників проекту, які вже отримали кредити та фінансову підтримку від ДТГО «Львівська залізниця», можуть стати учасниками проблемного будівництва.

«Зважаючи на викладене, а також з огляду на унікальність пілотного проекту (єдиний в Україні), його важливість для подальшого поширення досвіду будівництва доступного житла в межах держави, прошу Вас передбачити виділення коштів, необхідних для здешевлення вартості кредитів в обсягах, необхідних для його завершення», – наголосила керівник Львівщини Ірина Сех у листі до Віце-прем’єр-міністра.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ