У Львівській області масово гине риба в Західному Бузі

У Львівській області масово гине риба в Західному Бузі

28.05.14 14:36 0 704
Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації занепокоєний екологічною ситуацією, що виникла 26 травня в Кам?янко –Бузькому районі, на річці Західний Буг.

Як повідомили Департамент, цього дня, в с. Руда Кам’янка-Бузького району Львівщини по лівій стороні за течією р. Західний Буг від впадання скидного каналу Добротвірської ТЕС до межі садкового господарства «Добротвір» виявлено масову загибель риби. На місці екологічного лиха працювала комісія, до складу якої увійшли представники Державної екологічної інспекції у Львівській області, Кам’янка-Бузького районного управління водного господарства, Кам’янка-Бузького районної ветеринарної лікарні, Кам’янка-Бузького РВ ГУМВС України у Львівській області та Кам’янка-Бузького РВ ГУДСНС України у Львівській області. Комісія провела обстеження ділянки берегової зони. За підсумками роботи комісії встановлено значну загибель таких аборигенних видів риб як: плітка, окунь, щука, карась, короп.

Спеціалістами відділу інсрументально – лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області відібрано проби води для подальшого дослідження та встановлення причини загибелі риби. Також, працівниками Кам’янка-Бузької районної державної лікарні ветеринарної медицини відібрано зразки загиблої риби для з?ясування її смерті.

Департамент екології та природних ресурсів звертається з проханням до Державної екологічної інспекції у Львівській області, Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській області, Кам’янка-Бузької районної державної лікарні ветеринарної медицини інформувати громадськість Львівщини про причину масової загибелі риби.

Одночасно повідомляємо, що на даний час готуються матеріали для нарахування збитків завданих рибному господарству. Адже, значні збитки завдано садковому господарству «Рибдільниця Добротвір», яке розташовується на Добротвірському водосховищі і займається розведенням таких цінних видів риб як: короп, товстолоб, сом, білий амур тощо.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сирії потрапила під ...
Наступна новина: Тернопілля: допоможемо ...

КОМЕНТАРІ