В Житомирській області сидір Кізін зустрічався з матерями і дружинами військовослужбовців 95-ї аеромобільної бригади

В Житомирській області сидір Кізін зустрічався з матерями і дружинами військовослужбовців 95-ї аеромобільної бригади

28.05.14 11:40 0 657
Увечері 26 травня голова облдержадміністрації Сидір Кізін зустрівся з матерями і дружинами військовослужбовців, які зараз боронять східні рубежі України. Жінки вкрай стурбовані тим, що їхні близькі, захищаючи кордони, не мають достатньо бронежилетів, касок, погано озброєні, часом позбавлені найелементарніших гігієнічних засобів. Військовослужбовці, які є учасниками антитерористичної операції на Сході, приписані до військових частин Житомира і області, тож жінки не впевнені у тому, що вони матимуть статус учасників бойових дій і на них поширюватимуться відповідні пільги. Але найголовніше, чого хочуть жінки, - повернути своїх рідних додому.

Жінки передали очільнику області звернення, у якому містяться вимоги, зокрема, підвищити граничний вік призова на військову службу; демобілізувати осіб, яким не виповнилося 25 років; вирішити питання включення військових 95-ї аеромобільної бригади в АТО та довести до них наказ про надання їм статусу учасників бойових дій; виконувати антитерористичні операції мають відповідні спецпідрозділи, а не мобілізовані, оскільки серед них багато людей не мають достатньої військової підготовки тощо.

Сидір Кізін пояснив, що можна вирішити питання, зокрема визнання військових учасниками бойових дій. Потрібно звернутися до Міністерства оборони з проханням надіслати списки військовослужбовців, де має бути обов’язково зафіксовано, що вони перебувають саме у Слов'янську і беруть участь в АТО. Це важливо для подальшого соціального забезпечення.

Сидір Кізін повідомив також, що на Схід вирушив другий батальйон Нацгвардії, повністю сформований із добровольців. За рахунок таких добровольчих об’єднань будуть поступово замінювати військовослужбовців.

У ході зустрічі матері та дружини житомирських вояків звернулись до очільника області з проханням сприяти проведення їх зустрічі з народними депутатами у Києві. Сидір Кізін пообіцяв їм надати два автобуси для поїздки і організувати зустріч з народними депутатами. Він запропонував через депутатів звернутися до Верховної Ради, щоб прийняти необхідні зміни до законів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ