В Житомирській області частину звернень на адресу голови облдержадміністрації щодо захисту військовослужбовців буде направлено до вищого державного керівництва

В Житомирській області частину звернень на адресу голови облдержадміністрації щодо захисту військовослужбовців буде направлено до вищого державного керівництва

28.05.14 13:19 0 640
Учора матері та жінки військовослужбовців 95-ї аеромобільної бригади під час зустрічі з головою облдержадміністрації Сидором

Кізіним висловили проханням сприяти у вирішенні багатьох питань, від яких залежить здоров’я, життя та соціальний захист їхніх синів та чоловіків.

Для вирішення цих питань була організована робоча нарада за участю очільника області, матерів та жінок військових, а також керівника мобілізаційного сектору облдержадміністрації Михайла Горобця, військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату, полковника Миколи Залесського, представників керівництва 95-ї аеромобільної військової частини та представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Петра Грибана.

Нагадаємо, що жінки у своєму зверненні до голови облдержадмінітсрації прописали десять пунктів, які, на їх думку, потребують негайного вирішення та втручання з боку обласної влади. Серед них такі прохання: сприяти у вирішенні питання включення військових 95-ї аеромобільної бригади в АТО та надання їм статусу учасників бойових дій; замінити військових, котрі перебувають на Сході країни більше 45 діб, або ж надати їм відпустки; відвести із гарячих точок мобілізованих, адже виконувати антитерористичні операції мають відповідні спецпідрозділи; забезпечити військовослужбовців 95-ї аеромобільної бригади спеціальними засобами захисту.

Сидір Васильович наголосив, що самотужки обласна влада виконати всі вимоги не зможе, але всі питання будуть опрацьовані та направлені відповідні клопотання до ВРУ, КМУ та Міністерства оброни України.

Так від імені голови Житомирської облдержадміністрації будуть направлені звернення до голови ВРУ та депутатського корпусу ВРУ – прискорити розгляд законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення обороноздатності країни. Адже вже три місяці поспіль звертаються люди, які готові служити і захищати державу, але не можуть бути включеними до військових частин через обмеження по віку чинним законодавством. Крім того, вже досягнуто домовленості із деякими депутатами ВРУ про зустріч із матерями та дружинами військовослужбовців 95-ї аеромобільної бригади на цьому тижні.

До Міністерства оборони України та керівників Генерального штабу ЗСУ буде направлено звернення з проханням провести ротацію осіб, які відслужили 45 і більше діб з урахуванням потреб в обороні країни, участі в АТО та надати таким військовим можливість перепочити хоча б за рахунок 10-денної відпустки мобілізованим, або ж за рахунок щорічної відпустки військовослужбовцям, котрі служать за контрактом. Якщо є можливість, то замінити їх на передовій за рахунок інших військових частин.

Також було вирішено звернутися до КМУ, Міністерства оборони України, щоб спільно із Міністерством соціальної політики України вирішили питання медичного страхування військовослужбовців, котрі несуть службу на Сході країни. Крім того, до Прем’єр-міністра України та КМУ буде направлена ініціатива з проханням розглянути питання фінансового забезпечення військових, котрі беруть участь в АТО, та прирівняти їх оплату праці до оплати військовослужбовців, які брали участь у миротворчих операціях.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ