Житомирщина увійшла до четвірки областей, в яких на належному рівні здійснюється поповнення місцевих бюджетів

Житомирщина увійшла до четвірки областей, в яких на належному рівні здійснюється поповнення місцевих бюджетів

28.05.14 10:03 0 625
Під час селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з головами обласних державних адміністрацій Міністр фінансів Олександр Шлапак наголосив на тому, що вперше за останні роки державний бюджет побудований на основі реальних макроекономічних показників і є збалансованим. Виконання ряду статей, передбачених у головному фінансовому документі України на 2014 рік, ускладнюється певними факторіами. За словами високопосадовця, всі вони пов’язані із діяльністю попередньої влади. З метою збалансування державного бюджету, уряд прийняв рішення по зниженню макропрогнозу по номінальному ВВП, зменшенню обсягів видатків та формуванню прийнятного дефіциту державного бюджету.

Аналізуючи видаткову частина бюджету, Олександр Віталійович зазначив про те, що соціальні видатки загального фонду бюджету профінансовані на 100%. Окрім цього, протягом 4 місяців повністю здійснювалося обслуговування державного боргу та фінансування дефіциту Пенсійного фонду України. До загального фонду місцевих бюджетів надійшло 24,5 млрд. грн., що становить 101,2% від планових показників.

Олександр Шлапак відзначив регіони, в яких на належному рівні здійснюється поповнення місцевих бюджетів, а відтак і державної казни в цілому. Це, зокрема, Київська, Черкаська, Кіровоградська та Житомирська області. За його словами, в повному обсязі профінансовані дотації вирівнювання та додаткові дотації, а також соціальні субвенції. Місцеві бюджети забезпечені коротко- та середньотерміновими позиками у випадку такої необхідності. Олександр Віталійович зазначив про те, що представники влади на місцях мають звернути особливу увагу на погашення заборгованості по заробітній платі та енергоносіях та закликав раціонально розподіляти бюджетні кошти.

Міністр фінансів висловив сподівання, що державний бюджет України у 2014 році буде виконаний.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ