Арсеній Яценюк: «Ситуація в Україні є складною, але контрольованою з боку влади»

Арсеній Яценюк: «Ситуація в Україні є складною, але контрольованою з боку влади»

28.05.14 16:49 0 659
27 травня відбулася селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з головами обласних державних адміністрацій щодо стану виконання державного та місцевих бюджетів у 2014 році та основних прогнозованих показників державного бюджету на 2015 рік.

Арсеній Яценюк наголосив на тому, що позачергові вибори Президента України 25 травня відбулися без застосування адміністративного ресурсу та порушень законодавства. Український народ зробив свій вибір, а новий глава держави, уряд та парламент докладуть зусиль для того, аби виправдати сподівання громадян нашої держави, які вийшли на майдан.

Прем’єр-міністр констатував, що стандартні підходи регулювання економіки з метою її модернізації не відповідають вимогам часу, а відтак неефективні. Ситуація в Україні є складною, але контрольованою з боку влади. За словами Арсенія Петровича, вперше за три місяці уряд прийняв рішення допомогти територіальним громадам. З цією метою 2,5 млрд. грн. будуть спрямовані місцевим бюджетам для забезпечення виплат по незахищеним статтям.

Коментуючи ситуацію, що склалася навколо постачання російського газу в Україну, Арсеній Яценюк зазначив, що газові угоди між нашою державою та Російською Федерацією мають відповідати базовим ринковим принципам, а переговори з цього приводу можливі за посередництва представників Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки. Такий підхід дозволить по-новому збудувати європейський енергетичний ринок.

Окрім цього, Прем’єр-міністр звернув увагу на те, що за участю європейських партнерів вже створена група підтримки України. Таким чином, у кожному міністерстві буде працювати фахівець від Євросоюзу, який допомагатиме втілювати в життя базові вимоги підписаних угод між нашою державою та цією міжнародною організацією. Таким чином, кожна реформа, необхідна для України, відповідатиме ключовим європейським принципам.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ