У Тернополі боряться із несанкціонованою торгівлею

У Тернополі боряться із несанкціонованою торгівлею

28.05.14 08:01 0 658
Питання несанкціонованої торгівлі в місті Тернополі знаходиться на постійному контролі виконавчих органів міської ради. Численні скарги мешканців міста, звернення громадських рад, які надходять до міської ради, публікації в засобах масових інформацій регулярно нагадують про проблему.

Торгуючі реалізують товари без дозвільних документів, не сплачуючи податки, з порушенням санітарно-епідеміологічних вимог, що становить загрозу здоров’ю споживачів. Торгівля проводиться з землі, в антисанітарних умовах, захаращуючи тротуари, створюючи незручності для пішоходів.

За інформацією держсанслужби міста Тернополя за три місяці 2014 року сумарна кількість гострих кишкових інфекцій підвищилася порівняно з минулорічними даними за аналогічний період на 73%, ймовірним фактором передачі у всіх випадках є харчові продукти, з них 10% припадає на продукти харчування придбані у місцях стихійної торгівлі.

Для громадян, які здійснюють несанкціоновану торгівлю на вулицях міста (Живова, Метрополита Шептицького, Оболоня, Симоненка), вкотре повідомляємо, що узаконити свою діяльність можна на ринках м. Тернополя, звертаючись до адміністрації ринків, в яких достатньо вільних місць для зайняття підприємницькою діяльністю у правовому полі.

Мешканці та гості міста повинні пам’ятати, що без попиту не було б і пропозицій. То може слід спочатку подумати - чи варто, заощаджуючи копійки, ризикувати своїм здоров’ям, купуючи товари «з рук» в громадян, які здійснюють свою діяльність на тротуарах міста.

Наголошуємо, що законодавством України врегульоване питання відповідальності за несанкціоновану торгівлю у невстановлених місцях, а саме ст. 10 Закону України «Про міліцію» та ст.152 (Порушення правил благоустрою), ст.160,164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (здійснення торгівлі з рук у невстановлених місцях та порушення господарської діяльності) забезпечення виконання яких є компетенцією правоохоронних органів.

Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Тернопільської міської ради

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: "П'яний водій - ...
Наступна новина: Вибори на Чернігівщині ...

КОМЕНТАРІ