Діти Тернопільщини малювали та писали про бюджет

Діти Тернопільщини малювали та писали про бюджет

28.05.14 11:39 0 690
Завершився другий етап конкурсу дитячої творчості «Очима дитини про бюджет країни». Талановиті діти з усієї області передавали своє бачення бюджету крізь призму літературних, художніх творів та комп’ютерної графіки.

«Десять років поспіль для талановитих дітей проводився конкурс дитячої творчості «Податки очима дітей». Зараз він має назву «Очима дитини про бюджет країни», і проводиться у трьох творчих напрямках – це літературні твори, художні твори і комп’ютерна графіка, та у двох вікових категоріях – серед дітей 9-11 та 12-15 років, – розповів голова журі, в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Євген Воробець. – Загалом на конкурс від дітей з усієї Тернопільщини надійшло 426 робіт, зокрема, 118 літературних творів, 283 художніх твори та 25 робіт комп’ютерної графіки».

Роботи, які зайняли перші місця, потрапляють до всеукраїнського рівня оцінювання переможців, що відбуватиметься протягом червня-серпня цього року. Хоча, за словами представників журі, визнання варта кожна робота.

«Я не є фахівцем з мистецтва, тому мені важко говорити про мистецьку цінність творів, але для мене важливо, наскільки глибоко учасники розкрили тематику конкурсу, – зауважив голова Громадської ради при ГУ Міндоходів в області Василь Тарас. – Мені сподобалося, що діти досить реалістично і критично сприймають те, що діється у нас в країні з фінансами, тобто немає абсолютно позитивного ставлення до економічних процесів. Є побажання усі роботи зробити доступними для загалу, адже конкурсанти, як і їх творіння, варті уваги».

Минулого року найкращі художні твори учасників конкурсу попередніх років потрапили на «податковий» тролейбус, який курсує містом. Також дитячі малюнки на податкову тематику можна спостерігати у Галереях дитячих малюнків учасників конкурсу «Податки очима дітей», які розміщені у приміщенні кожного Центру обслуговування платників області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ