Луцьк: 30 травня відбудеться мистецька акція «Овація»

Луцьк: 30 травня відбудеться мистецька акція «Овація»

29.05.14 17:33 0 717
30 травня о 16.00 у Палаці культури міста Луцька відбудеться мистецька акція «Овація».

Це своєрідний підсумок рейтингу серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів міста, мета якого: здійснення моніторингу участі учнів у мистецьких конкурсах, створення атмосфери здорової змагальності та конкуренції серед викладачів закладів, стимулювання учнів до активної творчої діяльності, виявлення творчо-обдарованих дітей.

Під час заходу будуть відзначатися переможці міжнародних, всеукраїнських та обласних творчих конкурсів, фестивалів, а також активні учасники загальноміських культурно-мистецьких заходів.

Цього року відзнаки міського голови, управління культури міської ради та благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці –Новий Луцьк» отримають 30 дітей та 12 творчих колективів.

Довідка:

У місті діє 4 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних заклади, які мають статус «комунальний заклад»:

- Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена

- Луцька музична школа №2

- Луцька музична школа №3

- Луцька художня школа.

У школах навчається 1980 дітей.

Відповідно до рішення виконавчого комітету від 03.07.2013 № 395-1 від плати за навчання у школах естетичного виховання звільнено дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

П’ятдесят відсотків плати за навчання встановлено для таких категорій:

- діти, обоє батьків яких є інвалідами праці I групи загального захворювання;

- діти, батьки яких є учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та учасниками бойових дій;

-діти, батьки яких – військовослужбовці дійсної служби та працівники правоохоронних органів - загинули при виконанні службових обов’язків;

- хлопчики, котрі навчаються грі на бандурі.

Такими пільгами в оплаті навчання користується 444 дитини.

Художня школа є однією з найкращих в Україні серед закладів такого типу. Базові знання учні отримують протягом 4-х років, наступні 2 роки вивчають предмети за спеціальностями: дизайн, текстиль, графіка. З метою підготовки учнів до вступу у вищі навчальні заклади укладено угоди про співпрацю з Українською академією дизайну (м.Львів), Львівською академією мистецтв, Косівським інститутом прикладного та декоративного мистецтва. Велика увага приділяється виставковій діяльності.

Підписано Угоди про співпрацю та налагоджено творчі зв’язки між Луцькою художньою школою і художнім ліцеєм м.Налєнчув (Польща), а також між музичними школами №1 міста Луцька та міста Білгорай (Польща).

Учні музичних шкіл, здобуваючи планову початкову музичну освіту, беруть активну участь у всеукраїнських та обласних мистецьких конкурсах, фестивалях. Презентують місто на міжнародному рівні. Перемогу у таких мистецьких імпрезах протягом навчального року здобули понад 200 дітей та 12 дитячих колективів.

Управління культури (723426, 727716, 720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині визначився ...
Наступна новина: Львівщина – третя серед ...

КОМЕНТАРІ