В Луцьку визначено переможців серед ОСББ, проекти яких фінансуватимуться з міського бюджету

В Луцьку визначено переможців серед ОСББ, проекти яких фінансуватимуться з міського бюджету

29.05.14 17:07 0 704
Станом на 1 травня 2014 року у місті Луцьку зареєстровано 125 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Луцька міська рада зацікавлена у збільшені чисельності ОСББ та надає усіляку допомогу у створенні та підтримці їх діяльності.

У місті Луцьку уже кілька років діє Програма сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на території міста Луцька

У 2014 році на Програму сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків заплановано виділити 1200 тис. грн.

23 травня було проведено засідання конкурсної комісії з відбору та затвердження проектів на фінансування заходів програми сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на території міста Луцька, які здійснюватимуться у цьому році. На конкурс було подано вісім проектних пропозицій на капітальні ремонти покрівель, мереж холодного та гарячого водопостачання, електромереж, системи теплопостачання.

Комісією було підтримано всі подані пропозиції як такі, що відповідають всім критеріям відбору та пройшли детальне вивчення і аналіз. З місцевого бюджету на реалізацію Програми на проведення робіт в ОСББ, які були визнані переможцями, буде виділено 830 тис. грн.

Крім того, в бюджеті міста на реалізацію заходів «Програми відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2013-2015 роки», яка прийнята Луцькою міською радою в поточному році, передбачено в бюджеті міста 135 тис. грн для цих 8 ОСББ для відшкодування 3 % ставок за залученими кредитами.

Зараз продовжується прийом документів від ОСББ на виконання капремонтів житлових будинків у 2014 році.

Довідково. Для виконання робіт з капітального ремонту будинків об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2013 рік бюджетом міста було передбачено кошти в сумі 1265,0 тис.грн, із них 265,0 тис. грн на покриття кредиторської заборгованості 2012 року. На реалізацію заходів Програми виділено з міського бюджету 1 млн грн. Рішенням конкурсної комісії з відбору та затвердженню проектів на фінансування заходів Програми сприяння діяльності ОСББ у м. Луцьку від 22.05.2013 та 16.07.2013 визначено 12 ОСББ переможцями конкурсу та отримувачами бюджетних коштів. З них у 6-ти об’єднаннях проводився капітальний ремонт покрівель.

Всього на капітальні ремонти, які виконувалися у 12-и будинках ОСББ, із міського бюджету в 2013 році виділено 823,8 тис. грн.

Департамент житлово-комунального господарства міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Житомирі обійшлося без ...

КОМЕНТАРІ