Громадськість Волині активно обговорює Концепцію реформування органів місцевого самоврядування

Громадськість Волині активно обговорює Концепцію реформування органів місцевого самоврядування

29.05.14 14:04 0 681
“Нинішня система влади в Україна є надзвичайно централізованою і уповільнює шлях змін у нашому суспільстві ”,- на цьому начальник управління державної служби Головдержслужби України в області Валентин Малиновський наголосив під час круглого столу “Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні”.

За його словами, без кардинальних змін у системі управління, державна система не зможе ефективно працювати, й починати реформування слід було ще в 1991 році, коли Україна тільки здобула незалежність.

На думку Валентина Малиновського, централізація влади в державі призвела до фактичного нівелювання ролі регіонів у загальній системі. Думка громад, на його переконання, жодним чином не впливає на державну політику й розподіл ресурсів, а місцеве самоврядування часто є лише декларативним. “Роль громад щодо впливу на публічну владу є мінімальною і це призвело нині до ситуації, коли влада на місцях не має можливості та повноважень самотужки вирішувати поточні регіональні питання”, - підкреслив Валентин Малиновський.

“Децентралізація влади - єдиний правильний шлях для України, який вона мусить пройти. А позитивні зміни, які відчули наші західні сусіди після втілення таких реформ — яскраве тому підтвердження”, - зазначив він.

Валентин Малиновський коротко ознайомив учасників круглого столу з основними положеннями Концепції реформування органів місцевого самоврядування. Зокрема, втілення реформи здійснюватиметься у два етапи, до 2017 року. А основною метою реформи - делегуванням місцевим громадам низки функцій для ефективної роботи на місцях, відтак і тих, які нині контролюються на обласному та загальнодержавному рівні. Окрім того, передбачається і зростання фінансової самостійності.

Детальніше із потенційними змінами до Конституції України щодо реформування системи місцевого самоврядування можна ознайомитися, перейшовши за посиланням: http://10.1.200.16/index.php?option=com_k2&view=item&id=9922

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США наполягатимуть на ...
Наступна новина: Львівщина: не засмічуйте ...

КОМЕНТАРІ