Григорій Пустовіт: Головний месидж реформи: децентралізація, збільшення повноважень місцевих громад, надання можливості регіонам самостійно визначати економічну, соціальну політику

Григорій Пустовіт: Головний месидж реформи: децентралізація, збільшення повноважень місцевих громад, надання можливості регіонам самостійно визначати економічну, соціальну політику

29.05.14 11:28 0 3866
Україна нині – на шляху реформування територіально-адміністративного устрою. Урядом ініційовано зміни у напрямку децентралізації влади та збільшення повноважень місцевих органів влади. Зараз у державі триває активне обговорення Концепції реформування органів місцевого самоврядування та змін до Конституції України.

за участі голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта, першого заступника голови облради Олександра Пирожика, представників районних, міських, селищних та сільських рад, громадських організацій та ЗМІ відбувся круглий стіл на тему: «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні».

«Зміни в системі управління державою назріли в Україні вже давно. Однак, здійснюючи реформу, необхідно чітко усвідомлювати: що і яким чином робити, та визначити алгоритм дій», - зауважив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

«Головний месидж реформи: децентралізація, збільшення повноважень місцевих громад, надання можливості регіонам самостійно визначати економічну, соціальну політику. Окрім того – зросте й фінансова незалежність громад, бо більше частини податків теж залишиться у місцевій казні», - розповів він.

Голова облдержадміністрації також зазначив, що здійснюючи реформування, Україна опиратиметься на досвід європейських країн, які вже пройшли цей шлях, зокрема цінними є напрацювання Республіки Польща. «Методи наших західних сусідів стануть нам у пригоді, однак зміни втілюватимуться із врахуванням регіональних особливостей нашої держави, особливостей менталітету та світосприйняття», - наголосив він.

Водночас, Григорій Пустовіт підкреслив, що реформа перш за все спрямована на активізацію громади, покращення життя людей, вирішення проблем на місцях і оптимізацію функцій держави.

Пропозиції, які звучали в ході круглого столу, будуть узагальнені та направлені до вищих органів влади для подальшого опрацювання.

Детальніше із потенційними змінами до Конституції України щодо реформування системи місцевого самоврядування можна ознайомитися, перейшовши за посиланням: http://10.1.200.16/index.php?option=com_k2&view=item&id=9922

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Батальйон «Донбас» ...
Наступна новина: Ірина Сех: «Путівки в ...

КОМЕНТАРІ