В Луцьку на сесії міської ради депутати заствердили порядок поводження з відумерлою спадщиною

В Луцьку на сесії міської ради депутати заствердили порядок поводження з відумерлою спадщиною

29.05.14 13:13 0 706
На сесії міської ради депутати підтримали рішення про затвердження порядку поводження з відумерлою спадщиною, яке підготувала депутат міської ради Олена Голєва.

За словами Олени Голєвої, це рішення допоможе у дотриманні положень ст. 1277 Цивільного кодексу України та ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Окрім того, у Луцьку є велика кількість соціально незахищених громадян, які не мають можливості за власний кошт придбати житло. До таких категорій належать, наприклад: діти-сироти, одинокі матері, інваліди, чорнобильці тощо. Також, існує величезна кількість громадян, які десятиліттями перебувають на квартирному обліку і визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов. Рішення допоможе активніше повертати у власність громади майна, яке залишилося без господарів, бо передбачає винагороду фізичним особам (1 відсоток від вартості спадщини), які повідомили про наявність майна, на яке не претендують спадкоємці. Один із пунктів передбачає механізм повернення спадщини спадкоємцю, якщо він з поважних причин не звернувся у визначені законом терміни.

Олена Голєва вважає, що з прийняттям цього проекту, можна буде частково вирішити проблему житла лучан. Як приклад, вона поінформувала про досвід Одеської міської ради, якою було прийнято аналогічне рішення. Це значно активізувало виявлення спадщини, що не мала спадкоємців. Зокрема, за рік одесити повідомили про 70 квартир, які залишилися без господарів. Такий порядок поводження з відумерлою спадщиною передбачає як потрібно діяти і унеможливлює корупційні схеми та зловживання. Положення стосується не лише квартир, а й рухомого майна (автомобілів), земельних ділянок, акцій. Від продажу цієї нічийної власності можна буде збільшити надходження до міського бюджету.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі шляхи ...
Наступна новина: Мешканців Львівщини ...

КОМЕНТАРІ