В Луцьку депутати міської ради обговорили звіт про роботу заступника міського голови Тараса Яковлева

В Луцьку депутати міської ради обговорили звіт про роботу заступника міського голови Тараса Яковлева

29.05.14 08:28 0 709
На розгляд депутатів міської ради під час сьогоднішнього пленарного засідання було внесено питання «Звіт про роботу заступника міського голови Яковлева Т.В. за 2013 рік». Обранці громади мали можливість детальніше ознайомитися з інформацією про результати роботи Тараса Яковлева під час засідань постійних комісій міської ради. У зв’язку з цим депутати вирішили перейти одразу до запитань.

Так, Рустам Дячук поцікавився у заступника міського голови щодо проведення конкурсу на перевезення пасажирів за автобусними маршрутами загального користування №31 та 47. Він наголосив, що перемогу здобуло підприємство «Волиньавтомотосервіс», який на момент проведення конкурсу уже не мало частини своїх автобусів, а користувалося орендованими.

Тарас Яковлев зазначив, що у чинному законодавстві не регламентується різниця між власними та орендованими транспортними засобами. Тому це не має значення. Він наголосив, що цей конкурс було оголошено ще два роки тому, але розпочалася судова тяганина. Нині вона завершилася і так як підприємство «Волиньавтомотосервіс» було єдиним учасником, то саме воно й перемогло у конкурсі.

Обранця громади Петра Савчука зацікавила ситуація щодо реалізації проекту щодо реконструкції Луцького зоопарку.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що результати попереднього тендеру щодо визначення підрядника робіт були скасовані. За його словами, було проведено корегування об’єму робіт та кошторису. Нині його зменшено до 17 мільйонів гривень. Вся документація уже пройшла необхідні експертизи та погодження і у найближчі тиждень-два буде оголошено новий тендер.

Також Петра Савчука цікавили пріоритетні напрямки щодо написання різноманітних міжнародних проектів.

Заступник міського голови зауважив, що є кілька пріоритетних напрямків. Зокрема, міська влада зацікавлена у розвитку екологічного транспорту, енергозберігаючих заходів, туристичної сфери, різноманітних напрямків співпраці з сусідніми населеними пунктами, проекту «Безпечне місто», тощо.

Тарас Яковлев зауважив, що міська рада відкрита до співробітництва у цьому питанні та розглядатиме усі пропозиції, які їй надаватимуть.

Цікавило депутатів і питання взаємовідносин між Луцьким підприємством електротранспорту та компанією «Богдан-Лізинг». Зокрема, Сергій Сівак поцікавився ситуацією із погашення лізингових платежів за автобуси, які є на ЛПЕ.

Тарас Яковлев повідомив, що саме тіло лізингових платежів уже виплачено. Однак, компанія «Богдан-Лізинг» вимагає виплатити штрафні санкції та інші платежі у розмірі близько чотирьох мільйонів гривень. Однак, Луцьке підприємство електротранспорту не погоджується на це, і нині ця справа перебуває у суді.

Депутат Олександ Плісецький поцікавився питанням облаштування зупинок громадського транспорту із залученням приватного бізнесу.

Заступник міського голови зауважив, що це хороша ідея, однак, є певні проблеми, пов’язані з вимогами різноманітних нормативно-правових актів. У цьому питанні виникає багато перепон, але нині йде пошук шляхів як їх вирішити.

Зрештою, отримавши відповіді на усі запитання, депутати вирішили взяти інформацію Тараса Яковлева до відома.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території ...
Наступна новина: В Тернополі мешканці ...

КОМЕНТАРІ