Депутати відзначали якісну роботу «Луцькспецкомунтранс»

Депутати відзначали якісну роботу «Луцькспецкомунтранс»

29.05.14 12:47 0 706
На сьогоднішній сесії міської ради депутати розглянули питання про підсумки роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років підприємств житлово-комунального господарства. Інформував з цього питання заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк. Він відповів на запитання, що стосувалися виконання планованих робіт у всіх житлово-комунальних та комунальних підприємствах міста. Зокрема, зазначив, що у звітному періоді завершили роботи з поточного ремонту покрівель у 293 будинках. Було підготовлено до зими 1769 під’їздів, у яких склили вікна, ремонтували двері. Належно підготували й снігоприбиральну техніку, яка працювала на прибудинкових територіях у зимовий період.

Співдоповідач заступник директора ДКП «Луцьктепло» Сергій Котович повідомив, що в осінньо-зимовий період підприємство спрацювало без проблем. Були окремі пориви мереж, які вчасно ліквідовувалися. Водночас на роботу підприємства значною мірою впливає дебіторська та кредиторська заборгованість, що утворилася на підприємстві. До слова, заборгованість населення м. Луцька за послуги з теплопостачання станом на 1 березня 2014 року складає 43,3 млн.

З метою зменшення заборгованості населення за надані послуги з теплопостачання, підприємством вживаються всі заходи, які передбачені чинним законодавством, а саме: постійно проводиться роз'яснювальна робота серед споживачів про обов'язковість оплати послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання та недопущення накопичення боргів; щомісяця здійснюється побудинкове інформування населення щодо конкретних квартир, за якими рахується заборгованість за надані підприємством послуги; проводиться робота з укладення угод про реструктуризацію боргу тощо.

Директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук повідомив, що підприємством в осінньо-зимовий період 2013-2014 роки було забезпечено належне водопостачання та водовідведення м. Луцька та навколишніх сіл. Всі аварії, які виникали на водопровідних або каналізаційних мережах, ліквідовувались у вчасні терміни.

За період з 15 жовтня 2013 року по 7 квітня 2014 року було ліквідовано 241 аварій на водопровідних мережах, з них 84 аварій на міських водогонах та 137 аварій на вуличних водопроводах.

За цей же період на мережах водовідведення було ліквідовано 5 аварій і здійснено 1364 виїзди з прочистки мереж каналізації.

Директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич зазначав, що ця зима була значно легшою, було менше снігопадів. Хоча були сильні вітри, які неодноразово перемітали вулиці міста, особливо на Мамсурова, Полонківській, Окружній. Були проблеми й з доїздами на вулиці Салтикова-Щедріна, Селищну, Гірну й інші. Тому виникала необхідність задіювати техніку (в цьому році це тільки грейдери) ДПМК, МП"Шлях", ПП Сметана, з якими та багатьма іншими завчасно ще до початку зими були заключені договори на субпідряд. Хоча послуги багатьох з них не знадобилися, була задіяна тільки снігоприбиральна техніка житлово-комунальних підприємств. Всього ж на дороги міста за даний період було висипано більше 4 тис. тон суміші. Майже 3 тис. тон суміші залишилося на площадці для складування. Вся суміш, яка залишилася, буде збережена і використана в наступному році.

Доповідач та співдоповідачі відповіли на численні запитання депутатів, а у своїх виступах висловлювали пропозиції вивчати та запроваджувати досвід і технології інших держав.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що ведеться робота з реалізації грантових проектів щодо реформування в місті житлово-комунального господарства. Зокрема, налагоджується співпраця з Європейським банком реконструкції і розвитку. Микола Романюк також звернувся до лучан з проханням дбати про благоустрій біля своїх будинків, закривати євро контейнери, щоб не було неприємних запахів на подвір’ях. Комунальникам доручив найближчим часом належно прибрати оглядовий майданчик.

Серед комунальних підприємств, депутати відзначали якісну роботу ЛСКАТП «Луцькспецкомунтранс».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області 2 ...

КОМЕНТАРІ