На Хмельниччині питання погашення заборгованості із заробітної плати – в пріоритеті діяльності влади

На Хмельниччині питання погашення заборгованості із заробітної плати – в пріоритеті діяльності влади

29.05.14 16:28 0 669
Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати на окремих підприємствах області.

Олександр Сергійович наголосив, що питання погашення заборгованості є надзвичайно важливим, яке турбує громадськість. А тому контроль за ходом погашення має належати до компетенції кожного з керівників органів виконавчої влади у районах та області, зокрема. Адже сприяючи вирішенню цієї проблеми, покращується життя людей.

Як зазначив посадовець, за моніторинговими даними заборгованість із заробітної плати станом на 1 травня 2014 року по області складає 12,9 млн. гривень.

Структурно заборгованість розподілена між 19 економічно активними підприємствами, їх борг складає 6,7 млн. грн., 11 підприємствами-банкрутами – 5,7 млн. грн., та 2 економічно неактивними підприємствами – 501 тис. гривень.

За словами Олександра Симчишина, у результаті роботи засідань місцевих та обласної комісій у 2014 році виплачено 5 млн. 900 тис. грн. заборгованої заробітної плати та повністю ліквідовано борги на 11 підприємствах Хмельниччини. Впродовж квітня цього року повністю ліквідовано борги на 4 підприємствах області в сумі 1,8 млн. гривень.

Аби пояснити ситуацією з ліквідацією заборгованості на засідання обласної комісії запрошено керівників підприємств, які уже не вперше в цьому році заслуховувалися та керівництво райдержадміністрацій. Серед запрошених керівників підприємств, заслухали представників ДП «Хмельницький облавтодор», ТОВ «Новий двір» з Городоцького району, комунальне підприємство «Добробут» та ДП «Нігинський кар’єр» з Кам’янець-Подільського району та ДП ДГ «Проскурівка» з Ярмолинецького району.

Заслухавши кожного з представників зазначених підприємств та посадовців райдержадміністрацій, членами комісії було уточнено причини виникнення боргів та запропоновано компетентні пропозиції для зменшення заборгованості на них.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Восени у Львові планують ...

КОМЕНТАРІ