На Хмельниччині на часі - підготовка до ЗНО та проведення оздоровчої кампанії

На Хмельниччині на часі - підготовка до ЗНО та проведення оздоровчої кампанії

29.05.14 15:39 0 689
Під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Лесі Стебло відбулась обласна нарада з питань проведення оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року та зовнішнього незалежного оцінювання.

Як відомо, ЗНО є вступними випробуваннями до вищих навчальних закладів, які здійснюються на принципах прозорості й об’єктивності та мають на меті забезпечення реалізації конституційних прав громадян на рівний доступ до якісної освіти.

3 червня розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2014 році.

Кожен зареєстрований учасник ЗНО матиме право на складання тестів не більше як із чотирьох навчальних предметів.

Леся Василівна зазначила, що у Хмельницькій області підготовка та проведення ЗНО здійснюються Вінницьким регіональним центром оцінювання якості освіти у співпраці з Департаментом освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації. Наразі уже підходить до завершення підготовка до проведення ЗНО в області.

В Хмельницькій області зареєстровано 9218 осіб (в т.ч. 6 кримчани) для участі у ЗНО-2014, із них випускників 2014 року – 6962 особи. Мережу пунктів тестування області складають 7 округів до яких входить 30 пунктів тестування.

За словами Лесі Стебло, на Хмельниччині вживаються заходи щодо безпечного і безперебійного підвезення учнів до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідно до інформації Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, досягнуто домовленості з автоперевізником ВАТ «Хмельницьктранс» про те, що абітурієнти можуть заздалегідь придбати квитки на проїзд до населених пунктів, у яких буде проходити зовнішнє незалежне оцінювання.

Крім того, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації наголосила, що у разі звернення батьків щодо організованого підвезення їх дітей до пунктів тестування, керівниками навчальних закладів буде організовано підвезення шкільними автобусами, за умови оплати паливно-мастильних матеріалів батьками.

Щодо підготовки та проведення оздоровчої кампанії в області Леся Василівна зазначила, що у поточному році в області планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 98526 дітей, що становить 77,6 %. З них оздоровленням –25,9 % дітей шкільного віку та відпочинком – 51,7 %.

Згідно слів посадовця, у поточному оздоровчому періоді в області заплановано функціонування 12 позаміських дитячих оздоровчих закладів, з них 9 - освітянських. Також оздоровлення дітей планується на базі 5 дитячих обласних спеціалізованих санаторіїв. Роботу розпочнуть 700 таборів з денним перебуванням, в області буде організовано 5 таборів праці і відпочинку та 9 наметових містечок.

Звертаючись до присутніх, Леся Василівна акцентувала увагу на необхідності зосередження ресурсів і уваги на якісному відпочинку та дозвіллі дітей (особливо із числа вразливих категорій), організації профільних курсів з вивчення окремих предметів для обдарованої та талановитої молоді відповідно до потреби.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ