Не можу сказати, як виглядатиме склад «Карпат» у новому чемпіонаті, - Севідов

Не можу сказати, як виглядатиме склад «Карпат» у новому чемпіонаті, - Севідов

29.05.14 17:16 0 674
Головний тренер львівських «Карпат» підбив підсумки виступу команди у сезоні у гостях у студії клубного тележурналу «ПроКарпати» на телеканалі ZIK.

- Підсумкове 11-те місце у турнірній таблиці чемпіонату Прем’єр-ліги України – позитивний чи негативний результат для команди в цьому сезоні?

- На це питання складно відповісти однозначно. Щодо результату, якихось футбольних моментів, то мені видається, що ми могли виступити краще. Ми мали ігри, де відверто не добрали очок. Але якщо пригадати, як для нас розпочався чемпіонат, то в принципі, хлопці зі своїм завданням впоралися. У багатьох іграх команда виглядала достойно, зазделегідь вберегла себе від вильоту у нижчий дивізіон.

- Цікава тенденція - в останні 15 хвилин першого тайму усіх ігор чемпіонату, «зелено-білі» спромоглися забити лише один гол – наприкінці чемпіонату його автором став Младен Бартуловіч. Можете це прокоментувати?

- Цей момент містить дуже багато складників. Зокрема, серед факторів - за 15 хвилин до кінця першого тайму багато команд грають обережніше, адже отримати, як то кажуть, «гол у роздягальню» - дуже неприємно. Через пропущений м’яч пере перервою дуже часто доводиться повністю змінювати стратегію на гру.

- Водночас не можна не зауважити, що велику кількість голів «Карпати» пропустили саме в домашніх іграх...

- Командам, котрі грають на домашньому стадіоні, завжди доводиться атакувати. При рідних трибунах команди намагаються показати красивий і комбінаційний футбол. Звісно, це не завжди вдається. Але всі прекрасно розуміють: коли команда атакує, то відкриває свої тили. Саме тому, ми багато пропускали в домашніх іграх. Якби це не було дивно, але на виїзді вберегти ворота «сухими» простіше.

- «Карпати» справді на виїзді пропустили лише 17 голів – це найкращий показник за 14 років...

- Усі команди в цьому сезоні, окрім, мабуть, донецького «Шахтаря», у гостях прагнули зберегти ворота недоторканими. Логіка проста: головне зіграти на «нуль» у свої ворота – а свої моменти прийдуть.

- Із четвірки молодих гравців - Костевич, Чачуа, Підківка, Зеньов - кого б Ви назвали справжнім відкриттям сезону для «Карпат»?

- Насправді всі хлопці, яких ви перелічили, намагалися добре виглядати на своєму місці. Стосовно Зеньова, то, звісно, привертає увагу, що він встановив особистий рекорд із кількості забитих голів, причому чимало з них – головою. Але, на жаль, радше за все, з ним доведеться попрощатися. Він має бажання спробувати себе в іншому чемпіонаті.

- Чи можна назвати відкриттям тренера Севідова?

- Навряд. Ми живемо за правилами: бійся тих, хто тебе хвалить. Було багато таких, хто нас критикували. Часто правильно критикували, така критика дає стимул до розвитку. Єдине, критика і критиканство – це різні речі. Нас критикували, але не менш часто просто поливали брудом. Саме тому я у таких випадках ставав на захист своїх гравців, бо для мене мої футболісти – найкращі.

- Роман Підківка робив чимало помилок у воротах. Чи не відчував через це додатковий психологічний тиск?

- Позиція воротаря завжди на видноті. Будь-яка помилка воротаря помітна. Тим паче, що всі «розуміються» не лише на футболі, а ще й у воротарській справі, знають, як навчити воротаря ловити м’ячі, грати на виходах. Але тут є одне, але дуже велике «але». Роман Підківка – дуже молодий хлопець, один із наймолодших гравців чемпіонату України. Не можливо починати життя у великому футболі без помилок. Садити воротаря на лаву запасних після кожного ляпсусу – не наш метод. Тоді кожен гравець, виходячи на поле, боятиметься помилитися, а якщо є такий страх, то обов’язково будуть і помилки. У Романа Підківки і Олександра Ільющенкова – були однакові шанси грати. Але ви самі бачили, що Сашко помилявся не менше. Я переконаний, що у цьому випадку треба виявити терпіння, бо критикувати і гнобити – найпростіше.

- Чи є футболісти, роботою яких протягом сезону, ви незадоволені?

- Не буду приховувати, були, але, мабуть, зараз не час називати імена.

- Їх у команді вже нема?

- Не зовсім так, вони ще є команді, а ще є футболісти, які на початках чемпіонату були міцно закріплені в основі, але пізніше з різних причин вибули із головної обойми.

- На Ваш погляд, що перешкоджає сповна розкритися Денису Васіну?

- Йому бракує ККД. Можна багато бігати, багато старатися, але ККД залишається на низькому рівні. Денис володіє розкішною для сучасного футболу якістю – швидкістю. Тому якщо він підніме свій ККД, то у нього є майбутнє у футболі.

- Лєаніда Ковєля і Михайла Сергійчука можна назвати розчаруванням сезону. Чи розраховуєте на них у подальшому?

- Стосовно цих футболістів спрацьовували різні причини, чому вони не потрапляли в основу. Сергійчук не пройшов збори з командою, а футболістові, який ще рік тому грав у Другій лізі, йому в принципі важко адаптуватися в елітному дивізіоні. Стосовно Ковєля, то заслужити право виходити на гру у футболці «Карпат» потрібно на тренуваннях. На футбольному полі з’являлися сильніші.

- Кого із молодих футболістів можна назвати міцними гравцями основного складу?

- Я такого і про досвідчених гравців сказати не можу. Новий чемпіонат – це новий виклик для футболістів. Звісно, є виконавці, які заслуговують грати в основному складі, але про молодих гравців я нічого говорити не буду. Для них футбол тільки починається. Те, що вони робитимуть на тренуваннях, і визначатиме їхнє майбутнє.

- Чи вже є у Вашому записнику прізвища гравців із молодіжного та юнацького складів «Карпат», які можуть підсилити головну команду у новому чемпіонаті?

- Так, вже у цьому сезоні ми змушені були перетрясти не лише «дубль», а й склад U-19. Багато із хлопців отримали шанс проявити себе. Андрій Савченко почав виступати за дорослі «Карпати», але, на жаль, його підкосили травми. Ми переглянули дуже багато молоді. В останніх іграх я завжди випробовував одного молодого гравця. Просто ми не поспішаємо кидати їх одразу в бій, адже U-19 і вищий дивізіон – це різні світи. Загалом не хочу називати жодних прізвищ, аби навколо них не виникав ажіотаж. Хай хлопці спокійно готуються.

- Із тих гравців, які залишать влітку «Карпати», кого б Ви насправді не хотіли відпускати?

- Хоча я й зберігаю ще невелику надію, але радше за все, з команди підуть Сергій Зеньов і Олександр Гладкий. А якщо втратимо ще й Бартуловича, то залишимося без своїх головних «забійників», на рахунку яких практично всі наші голи. Ми ж практично грали у три нападники. Стосовно орендованих гравців, то вони всі виявили бажання залишитися, але наразі ще нічого не можна прогнозувати. У «Дніпрі» змінився тренер, імовірно, він захоче переглянути футболістів, які перебувають в оренді в інших командах.

- Якщо команду таки залишать досвідчені гравці, чи готові «Карпати» грати із молоддю?

- Звичайно, ми будемо виступати молодим складом. Інше питання, як нам це вдаватиметься. Це не порожні слова, що молодим, які не мають досвіду виступів на вищому рівні, важко вливатися у Прем’єр-лігу.

- Яка гра у виконанні «Карпат» у цьому чемпіонаті була найкращою?

- За результатом – перемога над «Дніпром». Водночас це не була найяскравіша гра «Карпат». Те саме стосується і перемоги над донецьким «Шахтарем». Натомість ми провели хороший матч проти «Металіста», хоча й програли його. На жаль, не завжди яскрава гра – запорука перемоги.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі обійшлося без ...
Наступна новина: На Львівщині визначився ...

КОМЕНТАРІ