Відтепер МОН не матиме впливу на вибір шкільних підручників, – заступник міністра

Відтепер МОН не матиме впливу на вибір шкільних підручників, – заступник міністра

29.05.14 15:11 0 702
Відтепер Міністерство освіти і науки України не матиме впливу на вибір шкільних підручників, цим займатимуться експерти.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський під час всеукраїнської наради з питань загальної середньої освіти, інформує прес-служба відомства.

Як зазначається, Павло Полянський розповів про плани Міністерства щодо шкільних підручників. З його слів, відтепер Міністерство не матиме впливу на вибір підручників, цим займатимуться експерти. Знята попередня заборона на використання підручників та посібників, які були надруковані до 2012 року.

Відтак, вибір навчальних матеріалів залишається за педагогами. Загалом Міністерство освіти прагне демонополізації, децентралізації роботи та скасування бюрократичної системи, повідомляють у прес-службі Міносвіти.

Нагадаємо, у вівторок, 27 травня, в Міністерстві освіти і науки України відбулася всеукраїнська нарада з питань загальної середньої освіти. До обговорення нагальних питань освіти долучилися заступник міністра освіти і науки Павло Полянський, голова Комітету ВРУ з питань науки та освіти Лілія Гриневич, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень та понад 300 учасників з регіонів і представників громадськості.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Майже 260 тисяч мешканців ...

КОМЕНТАРІ