У Китаї планують зняти документальний серіал про Україну

У Китаї планують зняти документальний серіал про Україну

29.05.14 16:03 0 672
Телевізійники з китайського міста Шанхая запланували зйомки документального телесеріалу, аби розповісти китайському глядачеві про Україну «з перших вуст».

Телекінокомпанія «Сінда» підписала в Шанхаї меморандум про взаєморозуміння з українською громадською організацією «Спільно-ТБ» щодо співпраці у виготовленні документального телесеріалу про Україну для китайської аудиторії.

Попередньо заплановано зйомки десяти тематичних серій по 30 хвилин кожна: трипільська культура, історія України, наука і техніка, промисловість, сільське господарство, туризм та інше. Сюжети готуватимуться спільно українськими та китайськими авторами з акцентом на тому, щоб показати глядачеві, чим Україна відрізняється від інших країн Європи, продемонструвати її природні, історичні, культурні та туристичні особливості, а також потенціал і надбання промисловості, науки й техніки, сільського господарства, переваги як партнера в різних сферах для співробітництва з Китаєм.

«Це дуже цікавий проект, що готувався певний час і є своєрідною «відповіддю» на документальний серіал, який українські телевізійники знімали про Китай минулого року та який було продемонстровано по українському телебаченню», – розповів посол України в КНР Олег Дьомін, який був присутній на підписанні меморандуму.

На його думку, проект сприятиме наповненню китайського інформаційного простору відомостями про Україну, до якої в КНР існує традиційний інтерес, останнім часом підігрітий політичними подіями в нашій державі.

Перша серія має вийти 1 жовтня – до Дня заснування КНР, пише «Телекритика».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ