У Житомирі обійшлося без кровопролиття завдяки особистому втручанню голови облдержадміністрації Сидора Кізіна

У Житомирі обійшлося без кровопролиття завдяки особистому втручанню голови облдержадміністрації Сидора Кізіна

29.05.14 17:15 0 831
Увечері 27 травня у Житомирі пролунали постріли. Про це невідкладно анонімом було повідомлено до міліції. На тривожний дзвінок миттєво зреагували правоохоронці, на місце події було направлено слідчо-оперативні групи УМВС та Житомирського міськвідділу міліції. Оскільки у правоохоронців була наявна інформація про небезпеку для пересічних громадян, навколишню територію від місця події було оточено спецпризначенцями та обмежено рух громадського транспорту.

Близько 19.00 до адміністративної будівлі обласного центру (БТІ) зайшли озброєні автоматами люди. На місце події прибули голова Житомирської облдержадміністрації Сидір Кізін та начальник Житомирського УМВС Юрій Демяненко. Посадовець та головний міліціонер області зайшли до приміщення та чотири години вели перемовини із озброєними людьми.

Деталі інциденту розповідає з перших вуст голова облдержадміністрації Сидір Кізін: «На той час для нас головне було не допустити повторення пострілів та запобігти можливому пролиттю крові в місті. Тому я особисто спілкувався з людьми, які були всередині приміщення. Також мав двічі мав розмову з Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та Дмитром Ярошем. Після тривалих перемовин особи, що знаходилися всередині приміщення, погодилися добровільно здати зброю. Працівники міліції затримали 22 особи та доставили їх до органів внутрішніх справ для з’ясування всіх обставин події. На кожного затриманого було виділено по слідчому не зважаючи на пізній час доби для швидкого реагування та оперативного збору інформації».

Сидір Васильович наголошує: «Для мене як керівника області не має значення до якої саме організації належать затримані та в чому суть конфлікту між ними. Але я хочу, щоб усі знали - на Житомирщині є влада і ми не допустимо, щоб будь-хто ходив нашими вулицями з автоматами».

Начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Демяненко розповідає: «Після анонімного дзвінка в чергову частину міського відділу міліції з повідомленням про постріли в адмінібудівлі, на місце події в обласному центрі одразу прибула слідчо-оперативна група. З метою забезпечення охорони громадського порядку була перекрита вулиця Велика Бердичівська. У приміщенні перебували представники громадської організації з Житомира, Бердичева та Києва, між якими виник внутрішній міжорганізаційний конфлікт. Після довготривалих перемовин особи, що знаходилися всередині приміщення, погодилися добровільно здати зброю. Це були два автомати Калашникова калібром 5.45 та 7.62. Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею 296 частина 4 Кримінального кодексу України, відповідно до якої правопорушення кваліфікується як хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї».

Серед затриманих міліцією людей були неповнолітні особи з міст Житомира та Бердичева.

«Звертаюсь до батьків з проханням приділяти більше уваги своїм дітям, не допускати їх участі у подіях, котрі можуть загрожувати їхньому здоровю та життю. Адже могли бути непередбачувані наслідки», - наголшує Сидір Кізін.

Голова облдержадміністрації висловлює особисту вдячність за швидке реагування громадських активістів, котрі за лічені хвилини прибули на місце події на поміч міліції. Крім того, очільник області звертає увагу на оперативність та професіоналізм правоохоронних органів міста та області, котрі змогли вгамувати конфлікт без порушення громадського спокою та захистили місцевих жителів від можливого кровопролиття.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку визначено ...
Наступна новина: Не можу сказати, як ...

КОМЕНТАРІ