В Житомирській області особливої уваги і найоперативнішого вирішення потребує питання забезпечення спеціальними засобами захисту військовослужбовців

В Житомирській області особливої уваги і найоперативнішого вирішення потребує питання забезпечення спеціальними засобами захисту військовослужбовців

29.05.14 08:36 0 682
На засіданні регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку обговорювалося питання надання допомоги військовослужбовцям Житомирщини, що перебувають на Сході країни.

Голова облдержадміністрації та керівник координаційного штабу Сидір Кізін доповів членам засідання про те, що відбулася зустріч із матерями та дружинами військових 95-ї аеромобільної бригади. Жінки залишили звернення Сидору Васильовичу з проханням сприяти у вирішенні конкретних питань. Так, зокрема обговорювалося питання ротації військовослужбовців з області, які наразі знаходяться в епіцентрах бойових дій, шляхом надання відпусток або ж заміною на передовій іншими військовими формуваннями. Рідних військових також хвилює питання правового статусу тих військовослужбовців, котрі воюють на Сході. Адже за інформацією їхніх матерів та дружин, в їх особистих справах не вказано, що вони саме в гарячих точках несуть службу.

Від імені голови облдержадміністрації направлено ряд звернень с прохання сприяти у вирішенні проблемних питань військовослужбовців до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міністерства оборони України, генштабу Збройних Сил України.

Сидір Кізін наголосив, що особливої уваги і найоперативнішого вирішення потребує питання забезпечення спеціальними засобами захисту наших військових. Очільник області зазначив, що отримав інформацію про те, що 13 батальйон 95-ї аеромобільної бригади має для захисту лише 40 бронежилетів.

Керівник сектору мобілізаційної роботи облдержадміністрації Михайло Горобець наголосив, що військові частини повинні надавати заявки відповідно до своїх потреб, затримка у наданні допомоги часом залежить від зволікань із оформленням таких заявок. Також Михайло Дмитрович повідомив, що стало відомо про те, що 95-а аеромобільна бригада потребує 1050 бронежилетів.

Про ситуацію по громадським формуванням доповідав представник Житомирського військово-патріотичного центру допризовної підготовки та підготовки резерву «Святослав» Олег Умінський. Олег Феліксович зазначив, що наразі працюють над згуртуванням та структуруванням громадської активності. Основними завданнями центру Олег Умінський називає ведення оперативних чергувань та реагувань на масові заходи людей з числа громадських активістів; допомога громадськості у патрулюванні на блокпостах; організація та допомога родинам військовослужбовців, небайдужим людям та благодійникам по збору та доставці гуманітарної допомоги безпосередньо до військових підрозділів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Сокальському ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ