Прикордонники північного регіонального управління гідно виконують свій конституційний обов’язок по забезпеченню охорони державного кордону України

Прикордонники північного регіонального управління гідно виконують свій конституційний обов’язок по забезпеченню охорони державного кордону України

29.05.14 13:06 0 697
Держава починається з кордонів, і вони є головною ознакою її могутності, свідченням міжнародного авторитету і престижу країни. Така почесна місія має виконуватися особливими людьми, якими по праву є прикордонники. Вони - перші повноважні представники своєї рідної землі, візитна картка української держави. 28 травня, з нагоди Дня прикордонника, захисників Вітчизни, ветеранів прикордонної служби привітали у північному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України.

За словами начальника управління, генерал-лейтенанта Ігоря Токового, персонал Північного регіонального управління гідно виконує свій конституційний обов’язок по забезпеченню надійної охорони державного кордону України. Більше 600 військовослужбовців управління знаходяться на передовій в постійній готовності до відбиття збройної агресії на українсько-російській ділянці кордону.

За 4 місяці поточного року прикордонниками Північного регіонального управління організовано пропуск через державний кордон 3,2 млн. осіб, 885 тисяч транспортних засобів, виявлено та вилучено більше 3 кг наркотичної та психотропної речовини, 107 одиниць зброї, 541 одиницю боєприпасів, контрабандних товарів на суму понад 1,3 млн. грн.

Не пропущено через державний кордон з різних причин 1323 особи, 247 порушників кордону, з них 12 незаконних мігрантів. Притягнуто до адміністративної відповідальності 1490 осіб, накладено штрафів на суму 388 тис. грн.

Охоронців українських рубежів привітали голова облдержадміністрації Сидір Кізін і голова обласної ради Віталій Француз. За словами очільника області, саме на прикордонників дивиться вся країна з надією і вірою. І хоча зараз найтяжчі події відбуваються на східному кордоні, обласна влада знає, що наш північний кордон, який включає в себе всі поліські землі і Волинь, надійно прикритий. Враховуючи те, що прикордонна служба – один з найбільш боєздатних підготовлених, оснащених і навчених підрозділів наших військових формувань, на неї покладається особлива надія.

Сидір Кізін побажав прикордонникам, їхнім сім’ям здоров’я, стабільності, миру і зазначив: «Ми разом із вами готові до найбільших викликів. Ми вистоїмо. Ми дамо ворогу гідну відсіч, і на нашу землю прийде мир, прийде процвітання. Ми житимемо в європейській країні, якою будемо пишатися».

Голова облдержадміністрації передав перехідний вимпел Житомирської обласної державної адміністрації кращому прикордонному підрозділу – відділу прикордонної служби «Овруч». Почесними грамотами облдержадміністрації з нагоди Дня прикордонника за мужність і самовідданість при виконанні своїх службових обов’язків по охороні державного кордону України, високий професіоналізм він нагородив прикордонників Віктора Кравчука, Сергія Алєксєєва, Віктора Ганжела, Євгена Тарнавського.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29 травня 2014: іменинники, ...
Наступна новина: На Тернопіллі шляхи ...

КОМЕНТАРІ