Чернігівщина: троє підлітків стали переможцями премії «Диво-дитина» у номінації «Найгероїчніший»

Чернігівщина: троє підлітків стали переможцями премії «Диво-дитина» у номінації «Найгероїчніший»

29.05.14 13:46 0 749
У цьому році найгероїчнішими переможцями премії стали Антон Бугуцький із Київської області, Ліна Поспілько із Херсонщини і Наталія Плахотнюк із Вінниччини.

Нагородження переможців всеукраїнської премії «Диво-дитина» відбулося 27 травня у Київському національному академічному театрі оперети.

Номінація «Найгероїчніша дитина» – одна з п‘яти номінацій премії, яка безпосередньо пов‘язана із роботою професійних рятувальників. Тож до обрання героїв і їхнього нагородження традиційно долучається Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Зазвичай переможцями номінації стають діти, які врятували життя людини чи проявили мужність та безстрашність під час надзвичайних ситуацій.

Саме такі підлітки отримали премії і в цьому році. 11-річний Богуцький Антон врятував від загибелі свого дідуся, який провалився під кригу взимку, 11-річна Наталія Плахотнюк самотужки змогла врятувати чоловіка, який ледь не потонув у річці. А 12-річна Ліна Поспілько не розгубилася і витягнула з води дитину, яка тонула. До речі, у 2013 році дівчинка стала лауреатом Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року», яку проводить ДСНС України.

Глядачі стоячи зустрічали юних героїв у залі, а тривалі оплески довго проводжали дітей і тим самим підтверджували проявлені мужність та героїзм під час порятунку людей.

Від професійних рятувальників героїв привітав директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Василь Стоєцький. Він подякував дітям за їхню небайдужість, сміливість і готовність подати руку допомоги тому, хто її потребує.

«Навіть доросла людина не завжди зможе швидко зорієнтуватися в екстремальній ситуації і прийняти єдино вірне рішення, щоб врятувати людське життя. шні переможці – нове покоління рятувальників. За вами майбутнє нашої держави. Україна тільки виграє, якщо безстрашні переможці цієї номінації у подальшому поповнять ряди рятувальників», – сказав Василь Стоєцький.

Від організаторів акції діти отримали сертифікати на грошові премії, дипломи, а також сувеніри від рятувальників.

Нагадаємо, премія «Диво-дитина» проводиться в Україні, починаючи з 2008 року. Для її здобуття запрошуються діти віком від 4-х до 13 років (включно), які мають досягнення або відкриття у науко-технічній сфері, переможці та призери обласних республіканських і міжнародних інтелектуальних ігор, шкільних олімпіад, спортивних або творчих змагань, фестивалів та конкурсів. Окрема номінація для дітей, які здійснили героїчний вчинок, проводиться за участі ДСНС України.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Дніпропетровську ...

КОМЕНТАРІ