На Тернопіллі шляхи модернізації управління розвитком територій обговорили під час регіонального круглого столу

На Тернопіллі шляхи модернізації управління розвитком територій обговорили під час регіонального круглого столу

29.05.14 13:09 0 724
Як правильно провести реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та які методи управління обрати після реформи обговорили під час регіонального круглого столу 27 травня. Участь у ньому взяли керівники органів державної влади, органів місцевого самоврядування, науковці із Тернопільського та Вроцлавського економічних університетів, представники громадських організацій.

Заступник голови облдержадміністрації Леонід Бицюра окреслив шляхи вирішення проблемних питань під час проведення реформи на Тернопільщині.

«Важливим завданням теперішніх керівників на місцях є не тільки пошук інвесторів, налагодження ефективної взаємодії між владою і громадою, а в першу чергу підвищення рівня обізнаності громадян., – зазначив Леонід Бицюра. – Далеко не кожен налаштований на зміни, адже багато громадян вважають, що залишати все на місці – значно легше. ми маємо незадовільний стан інфраструктури області, соціальної та гуманітарної галузей краю. Все це – наслідки неефективного управління попередніх керівників. Тому разом з громадою ми повинні знайти ефективні способи впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Під час круглого столу розглянули завдання, виконання яких передує проведенню реформи. А саме – модернізація моделі управління, підвищення професійного рівня депутатів та посадових осіб органів місцевого самоврядування, а також вивчення уроків зарубіжного досвіду модернізації управління розвитком територій. Із пропозиціями та зауваженнями виступили керівники органів місцевого самоврядування. Зокрема, говорили про підтримку діючих підприємств краю, про належне використання наявних ресурсів та прозорий перерозподіл коштів.

Учасники круглого столу дійшли спільного висновку, що, враховуючи всі особливості системи управління, при територіальному поділі необхідно проводити обговорення з громадами краю. Конструктивні думки, які озвучили на круглому столі, візьмуть до уваги, запевнив Леонід Бицюра.

«Реформу ні в якому разі не потрібно сприймати лише як економію коштів, - додав він. – Це запуск нових механізмів. А тому нам потрібно активізувати зусилля на всіх рівнях та знаходити нові ресурси. Тільки разом ми зможемо знайти шляхи вирішення проблем області».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ