На Тернопіллі рятувальники навчали громадян правилам пожежної безпеки

На Тернопіллі рятувальники навчали громадян правилам пожежної безпеки

29.05.14 16:46 0 719
27 травня, з метою профілактики виникнення пожеж та загибелі на них людей, працівники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Тернопільської області спільно з представниками соціальних служб, комунальних установ та місцевих органів виконавчої влади провели відпрацювання житлового сектору села Підзамочок Бучацького району.

Під час перевірки особливу увагу приділено помешканням самотніх людей, громадян похилого віку та осіб (або родин), які потребують соціальної підтримки. Адже у їхніх господарствах існує підвищений ризик виникнення пожеж.

В ході відпрацювання населеного пункту було здійснено обхід 18 дворів. Під час рейду з мешканцями домоволодінь проведені профілактичні бесіди, роз’яснено вимоги правил пожежної безпеки в побуті. Фахівці інструктували громадян з питань експлуатації електронагрівальних приладів, електромережі, приладів пічного опалення, тощо. Роздавали тематичні пам’ятки й листівки попереджувального змісту на протипожежну тематику та надавали практичну допомогу. В переважній більшості селяни охоче спілкувалися з фахівцями та уважно прислухалися до їх порад.

Також цього дня рятувальники зустрілись з дітьми. Для викладацько-учнівського колективу місцевої загальноосвітньої школи вони провели тренування з евакуації у випадку виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації. Після чого учні отримали можливість ознайомитись з пожежно-рятувальним автомобілем та обладнанням, яке використовують в своїй роботі рятувальники. Завітали працівники ДСНС й до вихованців дошкільного закладу села та навчили малюків, як діяти у випадку виникнення різних небезпечних ситуацій.

На завершення в Бучацькій райдержадміністрації підвели підсумки проведеної роботи та розглянули основні проблемні питання, що стосуються пожежної та техногенної безпеки населених пунктів району.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дніпро зацікавлений у ...
Наступна новина: Знайшовся священик, якого ...

КОМЕНТАРІ