На Тернопіллі олексій Кайда вимагає перевірити законність укладення договору з ТОВ "Лад 2005" на додаткові роботи з реконструкції перинатального центру

На Тернопіллі олексій Кайда вимагає перевірити законність укладення договору з ТОВ "Лад 2005" на додаткові роботи з реконструкції перинатального центру

29.05.14 12:11 0 714
28 травня 2014 року народний депутат України свободівець Олексій Кайда скерував депутатські звернення голові Тернопільської облдержадміністрації Олегові Сиротюку та прокуророві області Юрієві Гулкевичу щодо питання реконструкції Тернопільського обласного перинатального центру "Мати і дитина".

Зокрема, у зверненнях йдеться про те, що департамент охорони здоров'я Тернопільської ОДА уклав договір із ТОВ "Лад 2005" на додаткові роботи з реконструкції перинатального центру вартістю більше 18 млн грн.

"Офіційним місцем розташування товариства "Лад 2005" є квартира у Києві за адресою: вул. Російська, буд. 82-А/98. Як пишуть засоби масової інформації, жодного іншого тендеру за останні п'ять років фірма не вигравала. Також на інтернет-сайтах є багато негативних відгуків щодо діяльності цього товариства, зокрема, люди скаржаться на невиплату заробітних плат при будівництві житлового будинку в Житомирі, здійсненні будівельних робіт у школі в ЖК "Осокорки-Північні" у Києві", – зазначив парламентар.

Олексій Кайда також зауважив, що 12 вересня 2012 року територіяльне управління Держгірпромнагляду в Київській області та м. Києві анульовано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки у ТОВ "ЛАД 2005". "Підставою для вилучення дозволу стало виникнення нещасних випадків внаслідок недотриманням вимог законодавства про охорону праці під час виконання робіт та експлуатації устаткування підвищеної небезпеки", – підкреслив депутат.

"Саме тому з метою недопущення подальших зловживань б'юджетними коштами я звернувся до голови ОДА та обласного прокурора щодо проведення перевірки законності застосування процедури закупівлі в одного учасника та укладення департаментом охорони здоров'я договору про закупівлю робіт за державні кошти з товариством "Лад 2005", а також відповідності зазначеної вартості виконання робіт ринковим цінам", – наголосив Олексій Кайда.

Парламентар також звернувся з вимогою надати інформацію та обґрунтування про те, чому було обрано саме київське товариство для виконання додаткових робіт із реконструкції перинатального центру та про стан і терміни виконання робіт згідно з умовами договору.

Нагадаємо, за результатами перевірки, проведеної прокуратурою області на депутатські звернення Олексія Кайди, було виявлено зловживань на загальну суму 215 тис. грн. під час реконструкції будівель Тернопільського обласного перинатального центру. За цим фактом завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт стосовно службових осіб будівельного підприємства та управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації. Станом на триває судовий процес.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КОНКУРСИ КРАСИ: ВІД ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ