Берлінська стіна зруйнована, і нової Берлінської стіни в Європі ніколи не з'явиться, - Арсеній Яценюк

Берлінська стіна зруйнована, і нової Берлінської стіни в Європі ніколи не з'явиться, - Арсеній Яценюк

30.05.14 08:22 0 652
У середу, 28 травня, у Берліні Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель на спільних переговорах разом із Прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі та Прем’єр-міністром Молдови Юрієм Лянке.

Перед початком зустрічі Арсеній Яценюк наголосив, що безпекова ситуація в Україні залишається складною. Він висловив переконання, що влада має всі можливості для стабілізації ситуації в країні: «Проте така стабілізація залежить від позиції однієї з сусідніх до України держав. Ми переконані в тому, що всі країни повинні виконувати свої міжнародні зобов'язання, і в першу чергу це стосується Росії».

«Перед нами стоять великі безпекові виклики. Та Берлінська стіна зруйнована, і нової Берлінської стіни в Європі ніколи не з'явиться», - підкреслив Глава Уряду.

Щодо енергетичних викликів, за його словами, відповідь на них Україна та ЄС «будуть шукати разом»: «Тому що мова йде про енергетичну безпеку України, енергетичну незалежність Європейського Союзу і застосування прозорих, чесних, відкритих ринкових правил на енергетичному ринку».

Він підкреслив, що політика Європейського Союзу щодо поступового створення єдиної енергетичної політики «є правильною відповіддю на всі виклики»: «Україна як член Енергетичної хартії і член Енергетичного співтовариства готова долучитися до справжньої енергетичної незалежності європейського континенту».

«Європейська перспектива для України – це те, чого прагне український народ», - сказав Арсеній Яценюк і підкреслив, що Україна підписала політичну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом завдяки персональній допомозі Федерального канцлера і країн-членів ЄС.

Глава Уряду наголосив, що Україна провела чесні, прозорі й демократичні вибори Президента: «Уже в першому турі обраний законний Глава української держави».

Арсеній Яценюк підкреслив, що українська сторона цінує позицію Німеччини і європейських партнерів щодо підтримки виборчого процесу, «місії спостерігачів, яка визнала ці вибори такими, що відповідають всім демократичним стандартам»: «Очікуємо, що всі країни, в тому числі члени Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, визнають вибори в Україні і легітимно обраного Президента України».

«Ми переконані в наших цілях. Наша ціль – зробити Україну європейською державою. З новим Президентом Уряд і Парламент виконає все, чого очікує український народ. А український народ очікує змін», - наголосив Прем’єр-міністр.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ