На Хмельниччині обговорюючи можливості доступу товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС

На Хмельниччині обговорюючи можливості доступу товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС

30.05.14 14:32 0 662
29 травня 2014 року за участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Симчишина відбувся семінар «Доступ товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС. Технічні вимоги до продукції, яка експортується на ринок ЄС.».

Організаторами заходу стали Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Міністерство аграрної політики України, Проект ЄС «Додаткові заходи щодо виконання Програми підтримки галузевої політики «Сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар’єрів у торгівлі між Україною та Європейським Союзом» та облдержадміністрація.

Участь у семінарі взяли представники бізнес-спільноти Хмельниччини, Хмельницької торгово-промислової палати, Хмельницькстандартметрології, Хмельницького регіонального центру з інвестицій та розвитку.

Захід став черговим кроком у спільному напрацюванні владою і бізнесом продуктивних форматів співпраці задля економічного розвитку Хмельниччини та, на цій базі, поліпшення якості життя населення країни.

У вітальному слові Олександр Симчишин зазначив, що «революція гідності», яка відбулася, на початку йменувалася «Євромайданом». Організатори цієї акції були обізнані з тими умовами життя людей та умовами ведення бізнесу у Євросоюзі і розуміли, що євроринок ставить досить високі вимого до якості продукції, завдяки чому виробники будуть змушені удосконалюватись та покращувати якість продукції.

«Живучи в непростих економічних умовах, ми маємо зрозуміти, що будь-яка криза – це шанс змінитися, переорієнтуватися і в економічному плані також. Зараз нам даються шанс аби ми могли вийти на європейські ринки та розвивати свою українську економіку», - зазначив посадовець.

В 2013 році зовнішньо-торгівельні операції були здійснені з 105 країнами світу. Обсяг експорту складав 489 млн. дол., а імпорту 484 млн. дол. Основними країнами-партнерами Хмельниччини були пострадянського табору і РФ. Але зважаючи на проблеми наших товаровиробників на російському ринку, виникає необхідність переорієнтовуватися на ринки Європи. Цього досягти буде важко, але реально, зважаючи на готовність європейської спільноти йти нам назустріч.

Олександр Сергійович висловив сподівання, що місцеві товаровиробники усвідомлюючи курс на європейські ринки, забезпечать покращення якості товарів.

В ході семінару учасникам роз’яснено умови преференційного режиму для України, особливості роботи на принципах вільної торгівлі між Україною та ЄС, зокрема проінформовано про зміни, які відбудуться, перспективи торгівлі, а також розкрито основні положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, напрями їх імплементації.

Захід дозволив провести продуктивний діалог влади з підприємцями Хмельниччини, опрацювати практичні питання і проблеми, що виникають при входженні вітчизняної продукції на європейський ринок. Зокрема, на семінарі розглянуті питання можливостей експорту української сільськогосподарської продукції до країн ЄС в рамках автономних торговельних преференцій, технічних вимог до продукції, яка експортується на ринок ЄС. Також опрацьовано юридичні аспекти реформи системи технічного регулювання в Україні, її перспективи з точки зору СОТ та європейської інтеграції.

Захід став черговим кроком у спільному напрацюванні владою і бізнесом продуктивних форматів співпраці задля економічного розвитку Хмельниччини та, на цій базі, поліпшення якості життя населення країни.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Матері та дружини ...
Наступна новина: Рівне: ощадбанк розпочав ...

КОМЕНТАРІ