Хмельницька область: піротехніки знешкодили 29 вибухонебезпечних предметів, серед яких авіабомби ФАБ-500 та ФАБ-100

Хмельницька область: піротехніки знешкодили 29 вибухонебезпечних предметів, серед яких авіабомби ФАБ-500 та ФАБ-100

30.05.14 10:32 0 699
29 травня о 14:00 піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області у спеціально відведеному місці знищили фугасну авіабомбу ФАБ-500 часів війни. Вибухонебезпечну знахідку сапери виявили та вилучили під час проведення контрольної очистки місцевості в лісосмузі поблизу с. Грузевиця Хмельницького району.

Напередодні сапери на цьому ж місці вилучили 24 підривники до артилерійських снарядів, три авіабомби ПТАБ-2,5, АО-10 та ФАБ-100 часів війни.

Зауважимо, що 26 травня місцевий мешканець у цій лісосмузі виявив один 152-міліметровий артилерійський снаряд часів Великої Вітчизняної війни. Про місце виявлення небезпечного предмета чоловік повідомив Службу порятунку «101». Наступного дня піротехніки вилучили та знищили артснаряд та виявили ще чимало інших.

Загалом, із початку року на Хмельниччині піротехніки знищили 687 вибухонебезпечних предметів, з них 433 – у травні.ДСНС України у Хмельницькій області звертається до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Ні в якому разі не беріть їх до рук – це дуже небезпечно. Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого оперативно-рятувального підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, за номером телефону 101!

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернополі загальноміське ...

КОМЕНТАРІ