Після загарбання Криму по Росії треба бити фінансово, – «Опад»

Після загарбання Криму по Росії треба бити фінансово, – «Опад»

30.05.14 12:39 0 642
Після загарбання Криму з Москвою не можна домовлятися, по ній треба бити фінансово. Зокрема, Україна повинна вимагати від Росії компенсації за Голодомор.

Про це заявив директор Центру зовнішньополітичних досліджень «Опад» Сергій Пархоменко.

«Путінська Росія по факту визнала себе правонаступницею Радянського Союзу. Путін і його оточення роблять все, аби стерти пам’ять про тих українців, які загинули під час сталінських репресій, які були замордовані в таборах, заморені голодом. Кремль займається нахабним перекрученням історії, виправдовує сталінізм.

Після загарбання Криму не може бути ілюзій – з Москвою не можна домовлятися, по ній треба бити – в першу чергу, фінансово. Маємо діяти як євреї, які після Другої світової війни вибивали компенсації в Німеччини за Голокост. І зараз, як ніколи, актуально повернутися до питання компенсації за Голод 1932-33 років», – зазначив експерт.

Сергій Пархоменко також додав, що необхідно ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору, заборонити використання радянської символіки.

«Це дасть можливість поставити на місце всіх, хто в Україні виступає проти існування нас як держави, хто не визнає національні цінності українців і хоче стерти національну пам’ять», – наголосив директор «Опаду».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ